اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

لاریجانی در دیدار اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم:

همه گروه‌ها برای تقویت همگرایی در داخل کشور تلاش کنند

خبرگزاری فارس: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عقل حکم می‌کند در شرایطی که دشمن خارجی فشار را تشدید کرده است در داخل کشور همگرایی را تقویت کنیم.

همه گروه‌ها برای تقویت همگرایی در داخل کشور تلاش کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده مردم قم در مجلس، علی لاریجانی در دیدار جمعی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم با بیان این که قیل و قال‌های سیاسی با فضای عمومی کشور متفاوت است، تصریح کرد: برخی از حرف‌ها و ادبیاتی که به‌کار برده می‌شود، مشاجرات بلاوجه بوده است و با مسائل واقعی مردم و کشور فاصله دارد.  نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ضرورت توجه به شرایط کنونی کشور در بعد داخلی و خارجی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در شرایط کنونی و طی سال‌های اخیر فشارها نسبت به کشور افزایش یافته است و البته ایران نیز در بعد مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تلقی غربی‌ها این است که در انقلاب‌های منطقه ایران نقش تاثیرگذاری داشته است، گفت: البته این تلقی خلاف واقع نیست و صاحب نظران منطقه نیز منشا اصلی این انقلاب‌ها را ایران اسلامی می‌دانند و به همین دلیل دشمنان فشارهایشان علیه ایران را تشدید کرده‌اند.

لاریجانی در ادامه با اشاره به برداشت‌های نادرست غربی‌ها نسبت به شرایط منطقه، به وضعیت کشور عراق اشاره کرد و گفت: غربی‌ها در ابتدای اشغال عراق هنوز تلقی درستی از مقام مرجعیت و تاثیر و نفود آن در میان مردم نداشتند ولی به مرور زمان به این درک رسیدند.

وی با اشاره به اینکه در تدوین قانون اساسی عراق آیت الله سیستانی نقش آفرینی کردند، افزود: غربی‌ها در این کشور گام به گام عقب نشینی کردند و متوجه شدند که ظرفیت مهمی به‌نام مرجعیت دینی در بین شیعیان است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به هر حال در خلال این سال‌ها به ویژه بعد از ۱۱ سپتامبر غربی‌ها فهمی پیدا کرده و دریافتند که شرایط تغییر کرده است.

وی با اشاره به علل قدرتمند بودن ایران اسلامی تاکید کرد: ایران کشوری بزرگ است که دارای جمعیت زیادی بوده و از نظر علم و دانش گام‌های بلندی برداشته است و غربی‌ها در محاسبات خود می‌دانند که کشوری که دارای نیروی انسانی قدرتمند و با اراده و منسجم است، مهار آن مشکل است و در سیاست‌های خود به دنبال این هستند که به این کشور فشار بیاورند.

لاریجانی با اشاره به اینکه از نظر منطقه‌ای شرایط متفاوتی نسبت به گذشته داریم و یک سال گذشته وضع ما با امروز متفاوت بود، اضافه کرد: تغییر و تحولات در منطقه و دشمنی‌های برخی کشورهای منطقه از جمله عوامل این تغییر وضع بوده است.

وی تاکید کرد: غربی‌ها تصور می‌کردند که می‌توانند مسئله اسرائیل را حل کرده ولی نتیجه عکس گرفتند و از حرف‌های آنها مشخص است که نگران هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر خود به سوئیس برای شرکت در اجلاس بین المجالس کشورهای جهان، یادآور شد: برخی از رهبران اروپایی می‌گفتند که یکی از مشکلات این است که رژیم غاصب صهیونیستی در دنیای امروز در حالت انزوا است و این نکته‌ای درست است.

وی با اشاره به مشکلات منطقه گفت: برخی کشورهای منطقه که از نظر فکری بنیه‌ای ندارند از سوی غربی‌ها وسط میدان فرستاده شده و جریان سنی و شیعه را مطرح کردند.

لاریجانی با اشاره به اینکه موضع اروپا نیز به دلیل تلاش‌های آمریکا نسبت به ایران تفاوت کرده است، بیان داشت: می‌خواهند لابی جدیدی علیه ایران شکل پیدا کند که باید در این مسئله نیز دقت لازم را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در صحنه بین المللی و منطقه همگرایی در مخالفت با ایران در حال شکل گیری است، افزود: استراتژی آنها اعمال فشارهای اقتصادی بوده و می‌خواهند پرونده‌هایی نظیر حقوق بشر را برجسته سازی کنند و البته نمی‌توانند توفیقی داشته باشند و البته تصمیم‌گیری‌های ما نیز در این زمینه موثر است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند در بعد فرهنگی مجموعه‌ای از اقدامات را نسبت به ایران سامان بدهند، خاطرنشان کرد: غربی‌ها اولویت را بی اعتقاد دینی و سیاسی مد نظر قرار داده‌اند و البته برنامه‌های آنها عیان است.

وی با اشاره به افزایش چشمگیر هجمه‌های غربی‌ها نسبت به ولایت فقیه تاکید کرد: غربی ها به درستی دریافته اند که آنچه در درون کشور عامل اصلی همگرایی ملت و همچنین جریانات سیاسی است و توانسته است مانع زیاده خواهی‌های غرب در سه دهه گذشته شود، رهبری نظام است و به همین دلیل جایگاه ولایت فقیه را هدف قرار داده‌اند و باید گفت آنها واگرایی سیاسی و دینی را با هم دنبال می‌کنند.

لاریجانی با اشاره به ضرورت توجه به نقاط قوت داخلی به ویژه ظرفیت حوزه‌های علمیه گفت: تنها راهکاری که می‌تواند این توطئه‌ها را پس بزند فرهنگ دینی است، هر شهری که مدرسه علمیه قوی داشت فرهنگ آن شهر تحت تاثیر آن بود.

وی با بیان اینکه باید در شرایط کنونی بنیان‌های دینی را تقویت کنیم، اظهار داشت: در مجلس سهم بودجه برای گسترش مدارس علمیه در شهرها و استان‌ها را افزایش دادیم و ۳۰۰ میلیارد تومان در این زمینه در نظر گرفته‌ شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: البته در اخذ بودجه سیستم چانه زنی در کشور وجود دارد که برخی اوقات موجب می‌شود که تخصیص کامل انجام نشود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه غربی‌ها به دنبال ایجاد رخنه‌های سیاسی بوده و تعجب این است که عده‌ای در تله می‌افتند، بیان داشت: معلوم نیست چرا برخی نیروهای سیاسی در کشور بدون تعمق کار کرده و در شطرنج دشمن بازی می‌کنند.

لاریجانی تاکید کرد: ضرورت دارد در شرایط حساس کنونی در چارچوب نظام و تحت نظر رهبر معظم انقلاب داخل کشور را همگرا کرده و نباید فضا را به گونه‌ای پر کرد که تخریب صورت گیرد.

وی یادآور شد: عقل حکم می‌کند در شرایطی که دشمن خارجی فشار را تشدید کرده است، در داخل کشور همگرایی را تقویت کنیم.

نماینده مردم قم در خانه ملت با بیان اینکه از نظر اقتصادی اقدامات خوبی در کشور انجام شده است، اظهار داشت: به طور مثال در بخش مسکن اقدام خوبی در مسکن مهر صورت گرفت و موجب شد که زمین از بورس خارج شده و قیمت خانه کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر توجه به نقاط محروم بیشتر شده و شکاف طبقاتی از نظر ضریب جینی کمتر می‌شود، اضافه کرد: البته ضعف‌هایی هم مثل نوسانات قیمت و گرانی وجود دارد که قابل علاج و پیش بینی است، اگر نظام علمی عاقلانه این شرایط را مدیریت کند، می‌توان مشکلات را حل کرد.

لاریجانی با اشاره به اینکه در برخی بخش‌ها با ضعف‌های مدیریتی مواجه هستیم، افزود: در اشتغال باید استراتژی دولت به سمت تولید داخل و نه واردات باشد و این مسئله مورد تاکید رهبری است، وقت این است که بر روی داخل تمرکز داشته باشیم و از ظرفیت بازار کشورهای همسایه نظیر عراق استفاده لازم را داشته ببریم.

وی تاکید کرد: در بعد سیاسی نیز باید به جای مناقشات کم خاصیت داخلی که از سوء فهم بر می‌خیزد روی محور‌های اصلی انقلاب و فکر انقلابی بر مبنای تفکر رهبری همگرایی به وجود آورده تا دشمن احساس نکند ما در داخل با مشکل مواجه هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید از نظر فرهنگی نسبت به توسعه فکر دینی در کشور توجه داشته باشیم، تاکید کرد: فکر دینی انسان‌ها را صیانت می‌کند و باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه در فضایی صمیمی نقطه نظرات و مطالب مطرح شده از سوی اساتید سطوح عالی حوزه را شنید و در پاسخ به وضعیت مسکن و استقرار پروژه‌های مسکن مهر طلاب در پردیسان قم گفت: به وزیر مسکن هم گفتم که مناسب است به جای این اقدام بافت‌های فرسوده را احیا کرد و باید منابعی تامین شود که زمین مورد نیاز در بافت فرسوده خریداری شود.

لاریجانی با اشاره به اینکه در بودجه سال ۹۰ نسبت به این مسئله توجه شده است، خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ باید بودجه بیشتری به این امر اختصاص دهیم.

وی اجرایی شدن طرح حرم تا حرم را از جمله پیشرفت‌های قابل توجه در قم عنوان کرد و بیان داشت: مشکل فرودگاه قم نیز پس از دو سال پیگیری حل شد و مجوز لازم صادر شده و این پروژه روند خوبی دارد.

نماینده مردم قم در خانه ملت با اشاره به حل مشکل آب قم تاکید کرد: حل مشکل آب قم جز با کمک رهبری میسر نبود.

لاریجانی افزود: ۲۳۰ میلیون یورو به این طرح اختصاص داده شد و این اعتبار منجر به حل مشکلات این پروژه شد.

وی در خصوص کمک به حوزه‌های علمیه تاکید کرد: برای کمک به حوزه آقایان مراجع ملاحظه‌ای دارند که حوزه‌ها نباید دولتی شده و نباید حوزه‌ها به پول دولت متکی شوند و ما نیز این نقطه نظر را مد قرار داده و در بودجه مجلس اعتباری که برای حوزه‌های علمیه در نظر گرفته شده است مربوط به بودجه جاری نیست و باید صرف هزینه های عمرانی و توسعه شود.

لاریجانی با اشاره به اینکه این مسئله به نفع حوزه علمیه است، اظهار داشت: البته در جذب همین بودجه تخصیص یافته نیز فعالیت لازم صورت نمی‌گیرد و تلاش‌ها باید افزایش یابد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۰۰ مرکز پژوهشی در قم گفت:‌ بودجه‌های متمرکزی در این زمینه تخصیص داده می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت برگزاری انتخاباتی باشکوه خاطرنشان کرد: باید نمود انتخابات برای ما مهم باشد و نخبگان جامعه توجه داشته باشند که اگر در انتخابات حضور جدی نداشته باشیم حریف را به فشار بیشتر تحریک می‌کنیم و این تحریک به ضرر کشور است.

وی با بیان اینکه انتخابات مربوط به مصلحت کل امت است، اضافه کرد: اصل حضور اهمیت زیادی دارد و علما می‌توانند در هدایت مردم نقش مهمی داشته باشند و هرچه حضور مردم در صحنه بیشتر باشد ضمن اینکه حرکتی بازدارنده در برابر دشمنان است، مجلس نیز ظرفیت قوی‌تری برای فعالیت خواهد داشت.

انتهای پیام/و۳۰

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول