اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با صرف 4 میلیارد ریال اعتبار؛

50 رشته قنات چهارمحال و بختیاری احیا می‎شود

خبرگزاری فارس: کارشناس قنوات اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: 50 رشته قنات این استان با صرف 4 میلیارد ریال اعتبار احیا می‌‎شود.

50 رشته قنات چهارمحال و بختیاری احیا می‎شود
طاهر نوربخش امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: احیای 50 رشته قنات دیگر نیز در این استان در دستور کار قرار گرفته است که در صورت تأمین اعتبارات لازم به‌زودی اجرایی خواهد شد. با احیا، لایروبی و ترمیم قنات‌ها افزایش 30 درصدی آبدهی قنات‌ها را شاهد خواهیم بود.
نوربخش احیای قنات‌ها را گامی موثر در صیانت از منابع ارزشمند آبی استان دانست و گفت: در حال حاضر افزون بر 840 رشته قنات در این استان وجود دارد که به‌دنبال خشکسالی‌های سه سال گذشته یک سوم این قنوات کاملا خشک و دو سوم دیگر بین 40 تا 80 درصد با کاهش آب مواجه شده‌اند.
کارشناس قنات اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تغذیه مصنوعی قنات‌ها را راهکار موثر در افزایش آبدهی قنوات دانست و گفت: با اجرای این طرح از هرز آب‌ در فصل زمستان و بهار جلوگیری و این آب‌ها به سمت حوضچه‌های از پیش احداث شده هدایت می‎شوند.
وی بروز سیلاب‌ها را از دیگر عوامل تهدید کننده قنات‌ها عنوان کرد و گفت: ساخت و ساز مسکن و جاده در حریم قنات‌ها و سهل‌انگاری آبداران و کشاورزان ذی‌نفع از دیگر خطرات تهدید کننده برای قنات‌های این استان به‌شمار می‌رود.
نوربخش با اشاره به قنات‌های قدیمی این استان، گفت: قنات سامان، قنات جعفرآباد سفیددشت، قنات آقا و قنات شلمزار از جمله قنات‌هایی با قدمت بیش از 500 سال در این استان است.
وی با بیان اینکه قنات در 40 کشور سابقه دارد و هنوز در برخی از این کشورها فعال است، تصریح ‌کرد: با این حال در بیشتر کشورها قنات‌ها نابود شده و با پیشرفت سریع فناوری و مدرنیسم، جوامع و دولت‌ها به این موضوع بی‌توجه شده‌اند و حفر چاه برای دستیابی سریعتر به آب‌، جای قنات را گرفته که البته این امر ضررهای خاص خود را دارد.
کارشناس قنات اداره‌کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری درباره تفاوت قنات و چاه آب گفت: بزرگ‌ترین مزیت قنات در مقایسه با چاه در این موضوع است که قنات افت سطح آب در سفره زیرزمینی ایجاد نمی‌کند، در واقع بیشترین تاکید محققان و پژوهشگران بر این نکته است که قنات در واقع به عنوان زهکش عمل کرده و مانع از افت سطح آب می‌شود.
نوربخش با بیان اینکه قنات روشی پاک برای استحصال آب است، گفت: وقتی از چاه‌ها بیش از ظرفیت سفره برداشت شود، سطح آب زیرزمینی افت کرده و نخستین نتیجه آن خشک شدن قنات است.
انتهای پیام/خ۲۰
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول