اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در چهارمحال و بختیاری؛

50 درصد بیماران داروی آنتی میکروبیال مصرف می‌کنند

خبرگزاری فارس: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: افزون بر 50 درصد بیماران این استان داروی آنتی میکروبیال دریافت می‌کنند.

50 درصد بیماران داروی آنتی میکروبیال مصرف می‌کنند
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، رضا محمدی بعدازظهر امروز در نشست شورای معاونین این دانشگاه، اظهار داشت: امروز مقوله سلامت و توجه به شاخص‌ها بهداشتی در جوامع کوچک و بزرگ از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است تا آنجایی که از سلامت به‌عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار در برنامه‌ریزی‌های کلان یاد می‌شود.
وی با بیان اینکه آنتی‌بیوتیک را باید با مشورت و نظر پزشک مصرف کنند، تصریح کرد: این نگاه باید در سطح جامعه تغییر کند که این مسئله وظیفه تمامی نهادهای مسئول است تا این نگاه را تحول بخشند.
محمدی با اشاره به تعداد نسخ ارائه شده در سال گذشته در این استان، گفت: در سال گذشته 2 میلیون و 15 هزار و 366 نسخه توسط پزشکان استان تجویز شده است که به‌طور متوسط میانگین اقلام تجویزی هر نسخه 3.19 است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری میانگین قیمت هر نسخه تجویز شده را 41 هزار و 241 ریال عنوان کرد و گفت: این میانگین در کشور افزون بر 45 هزار و 747 ریال است.
محمدی با بیان اینکه میانگین مصرف آنتی‌بیوتیک مصرف شده در استان نسبت به میانگین کشوری رقم بالاتری را به خود اختصاص داده است، گفت: در سال گذشته افزون 50 درصد بیماران داروی آنتی‌میکروبیال دریافت کردند.
وی افزود: آنتی بیوتیک‎ها دسته‎ای از داروها هستند که برای از بین بردن عوامل ایجاد کننده بسیاری از بیماری‎های عفونی،  به صورت گسترده در سراسر دنیا مصرف می‎شوند، کشف این مواد، کمک بزرگی به علم پزشکی کرده و طی سالیان اخیر جان انسان‏های زیادی را نجات داده است.
محمدی ادامه داد: آنچه امروز به شدت دانشمندان را نگران کرده است، بی اثر شدن آنتی بیوتیک‌ها در درمان برخی از بیماری‎های عفونی است، به دنبال مطالعات انجام شده برای یافتن علت این مساله مهم، یکی از دلایل قطعی ثابت شده، پیدایش مقاومت تعدادی از عوامل عفونی به آنتی بیوتیک‎های موجود است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اینجاست که با وجود تجویز آنتی بیوتیک در مقادیر بالا، نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود و عفونت پایدار می‎ماند.
وی تشخیص درست و به موقع برای استفاده از آنتی بیوتیک‎‌ها را یکی از هنرهای پزشکان برشمرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از بیماران برای هر گلودرد یا دندان درد، حتماً از این دسته دارویی استفاده می‌‎کنند و گاه تا حدی جلو می‌روند که حتی به داروی خوراکی بسنده نمی‌کنند و فقط و فقط داروی تزریقی را علاج دردشان می‌دانند.
محمدی در ادامه همچنین با اشاره به درصد دریافت داروهای تزریقی و کورتیکواستروئید در این استان، گفت: در حال حاضر درصد دریافت داروهای تزریقی و کورتیکواستروئید در این استان به ترتیب 42 و 23 درصد است.
انتهای پیام/ص30
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول