اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان قزوین:

توسعه منابع طبیعی نباید قربانی کمبود اعتبار شود

خبرگزاری فارس: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: توسعه منابع طبیعی نباید قربانی کمبود اعتبارات در این بخش شود.

توسعه منابع طبیعی نباید قربانی کمبود اعتبار شود
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین، حمید روزبه بیان کرد: منابع طبیعی در حقیقت خاستگاه حیات، زمینه‌ساز استقلال اقتصادی و سیاسی کشور است و از عوامل مهم توسعه و عمران محسوب می‌شود، بنابراین باید به این بخش توجه خاصی شود.
وی ادامه داد: در سال جاری 6 میلیارد و 430 میلیون ریال اعتبار در بخش‌های مختلف مرتع، جنگل، بیابان و مهندسی تخصیص یافته که با توجه به گستردگی عرصه و تنوع موضوعات در این حوزه اعتبار مزبور بسیار محدود است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین اضافه کرد: با وجود این موضوع سعی بر آن شده با در نظر گرفتن قانون افزایش بهره‌وری و برطرف شدن تصدی‌گری دولت از بخش خصوصی و مشارکتی مردم در زمینه‌های تولید نهال، جنگل‌کاری، کپه‌کاری، تهیه نقشه‌های رقومی و اصلاح شده و نهال کاری استفاده شود.
وی عنوان کرد: استان قزوین دارای 935 هزار هکتار اراضی ملی اعم از جنگل، مرتع و بیابان است که 60 درصد استان را به خود اختصاص داده است.
روزبه اعلام کرد: اجرا و تهیه طرح‌های مرتع‌داری در بیش از 70 درصد سطح مراتع استان، شناسایی و مراقبت از ذخیره‌گاه‌های جنگلی بیش از 10 مورد، رقومی‌سازی و اصلاح نقشه‌های منابع طبیعی برای اخذ سند اراضی ملی و مقابله با بیابان‌زایی، احداث بادشکن، قرق و نهال‌کاری از جمله پروژه‌های شاخص این اداره کل است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آبیک اظهار کرد: مراتع این شهرستان برای مقابله با خشکسالی و جلوگیری از فرسایش خاک قرق شد.   
حمیدرضا رضانژاد افزود: بیش از 150 هکتار از مراتع شهرستان به منظور احیا، اصلاح و جلوگیری از فرسایش خاک امسال با همکاری کشاورزان و دامداران قرق شده است، این طرح در روستاهای شهرستان با هدف جلوگیری از چرای بی‌رویه، افزایش تولید علوفه و پوشش گیاهی اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: از موثرترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌های مقابله با خشکسالی و فقر مراتع اجرای عملیات قرق است، زیرا فقر پوشش گیاهی در خاک سبب کاهش رطوبت و در نهایت از بین رفتن مراتع می‌شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آبیک، گفت: قرق مراتع یکى از روش‌هاى مدیریتى مرتع‌دارى و آبخیزدارى است که به منظور اصلاح و توسعه مراتع اعمال می‌شود و افزایش تراکم پوشش گیاهى در پهنه‌هاى تحت قرق موجب تثبیت و پایدارى خاک به عنوان بستر استقرار گیاهان و در نتیجه کاهش هدررفت خاک و تولید رسوب مى‌شود.
وی یادآور شد: این اقدام مدیریتى راهکارى ساده، کم‌هزینه و موثر در کاهش مقدار و شدت فرسایش خاک و تولید رسوب در سطح مراتع و بهینه‌سازى استفاده از نزولات جوى و بهره‌گیرى از پیامدهاى مرتبط به آنها در دستیابى به اهداف برنامه‌هاى حفاظت خاک و آبخیزدارى است.
انتهای پیام/آ30
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول