اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون امور فرهنگی وزارت ‌ارشاد‌:

اصلاح فرهنگ عمومی از طریق کتاب اتفاق می‌افتد

خبرگزاری فارس: معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جامعه جهانی به این نتیجه رسیده که اصلاح فرهنگ عمومی از طریق کتاب اتفاق می‌افتد.

اصلاح فرهنگ عمومی از طریق کتاب اتفاق می‌افتد
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، بهمن دری ظهر امروز در همایش تجلیل از خادمان فرهنگ مکتوب اصفهان که در مجتمع فرهنگی فرشچیان برگزار شد، اظهار کرد: یادگار ماندگار شعار هفته کتاب در سال جاری مبنی بر این است که هفته کتاب پایان‌ناپذیر است.
وی با بیان این مطلب ادامه داد: هفته کتاب نباید به یک هفته معطوف شود و با توجه به عطش و تشنگی که در جامعه نسبت به مقوله کتاب وجود دارد، اقدامی اساسی صورت گیرد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: وزارت ارشاد متولی فرهنگ مکتوب است ولی فرهنگ مطالعه با یک سازمان و یک مسئول به سر منزل مقصود نمی‌رسد.
وی تاکید کرد: زمانی یک نویسنده می‌نویسد و ناشری کتابی را چاپ می‌کند، که این کتاب فروش برود و دغدغه اقتصادی بر جنبه فرهنگی برای ناشران ارجحیت دارد.
دری با اشاره به اینکه حدود چهار یا پنج رکن اصلی از ارکان نشر است که در دوره‌هایی با ضرب آهنگی هماهنگ جلو نرفته، اضافه کرد: نخستین رکن نشر پدیدآورندگان است که اگر این قشر در جامعه نباشند هیچ اندیشه‌ایی تولید نمی‌شود و همزمان با آن هنرهای سینما و تئاتر متعادل و فاخر نیز شکل نمی‌گیرد.
وی افزود: بهترین فیلم‌هایی که در زمینه آموزه‌های دینی را در کشورهای خارجی نقد می‌کند در جهات مثبت و منفی متکی بر کتاب است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به صنعت چاپ اشاره داشت و تصریح کرد: ایران در صنعت چاپ بسیار پیشرفت کرده ولی هنوز به نقطه ارزش‌های ایده‌آل انقلاب اسلامی نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه ایران در حدود 75 میلیون جمعیت دارد، ولی شمارگان کتاب به طور متوسط در حدود 3 هزار و 200 است، اظهار کرد: برای بهبود این وضعیت باید پدیدآورندگان کتاب‌هایی را خلق کنند که در کشور ایده‌آل باشد و چاپ خوبی نیز داشته باشد.
دری ادامه داد: پخش‌کننده گروهی است که زحمات پدیدآورنده و چاپ‌کننده را به نتیجه می‌رساند و چالش اصلی صنعت نشر است.
وی با اشاره به اینکه کتاب در کشور ما ویترین گسترده‌ایی ندارد، بیان کرد: تها نباید به کتابفروشان توجه کرد و متاسفانه پس از انقلاب توجه جدی به کتابفروشی‌ها نشده است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ادامه این مطلب افزود: در عوض تعداد ناشران پس از انقلاب از 300 به 11 هزار رسیده است، که باید این معادله عوض شود و کتابفروشی‌ها بیشتر و انتشاراتی در حد متعادل باشد.
وی به چند راهکار از طرف رهبر معظم انقلاب را عنوان کرد: یک نمایشگاه دائمی کتاب و با خلق بهترین کتاب‌ها در شکل و شمایلی خوب باید فرهنگ مطالعه را افزایش دهیم.
انتهای پیام/ج20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول