اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

نامشخص

آذرماه امسال صورت می‌گیرد؛

برگزاری نخستین همایش ملی اردلان‌شناسی در سنندج

خبرگزاری فارس: نخستین همایش ملی اردلان‌شناسی در آذرماه سال جاری با حضور اساتید، اندیشمندان و پژوهشگران زبان و ادبیات کردی در دانشگاه کردستان برگزار می‌شود.

برگزاری نخستین همایش ملی اردلان‌شناسی در سنندج
دبیر علمی نخستین همایش ملی اردلان‌شناسی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، بررسی تأثیرهای حکمرانی خاندان اردلان بر فرهنگ و ادب و معماری و شهرنشینی در کردستان و بررسی روابط حکمرانان اردلان با حکومت‌های ایران و میرنشین‌های کردستان را از اهداف اصلی برگزاری این همایش عنوان کرد.
نجم‌الدین جباری، ظهور اردلان، اردلان و ایلخانان، اردلان و تیموریان، اردلان و صفویان، اردلان و زندیه، اردلان و افشاریه، اردلان و قاجاریه، اردلان و عثمانی، تعامل و تقابل اردلان با بابان، تعامل و تقابل اردلان با میرنشین‌های مجاور و عشایر و ایلات، سیر تاریخ‌نویسی در دوره اردلان، نظام حکومتی و ایالات و دیوان و قشون در حکمرانی اردلان، فرجام اردلان، دارالعلم اردلان، عرفان و علوم شرعی در دوره اردلان، معماری و شهرسازی منطقه اردلان درشهرهای اردلانی، تعامل انسان و محیط در دوره اردلان‌ها، زبان و ادب کردی در حوزه جغرافیایی اردلان‌ها اقتصاد و معیشت در دوران حکمرانی اردلان ناموران خاندان اردلان را از محورهای کلی این همایش نام برد.
جباری سبک‌شناسی آثار ادبی در دوران اردلان‌ها، بازنمایی ویژگی‌های فرهنگی در آثار ادیبان دوره اردلان، فولکلور و فرهنگ عامه در دوران اردلان، ویژگی‌های زبان‌شناختی آثار دوران اردلان و گونه کردی اردلانی در پیوستار زبان کردی را از محورهای بخش ادبیات اردلانی‌ها ذکر کرد.

* وصول 96 مقاله به دبیرخانه همایش اردلان‌شناسی
دبیر علمی نخستین همایش ملی اردلان‌شناسی گفت: 96 مقاله از شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، کرمانشاه، ایلام، ارومیه، هولیر، سلیمانی، دهوک، بوکان ، سقز بانه و سنندج به دبیرخانه همایش رسیده که 23 مورد آن در همایش ارائه شده و بقیه مقالات هم در کتاب ویژه همایش چاپ و ارائه می‌شود.

* وصول 7 مقاله از شهرهای کردستان عراق
جباری افزود: هفت مقاله از شهرهای هولیر، سلیمانیه و دهوک به دبیرخانه این همایش رسیده که پنج مورد آن در همایش ارائه می‌شود و دو مورد دیگر نیز در کتاب ویژه همایش به چاپ می‌رسد.
وی فلک‌الدین کاکه‌ایف آزاد احمد، نوری طالبانی و نامغ هورامی را میهمانان ویژه این همایش نام برد که از کردستان عراق به سنندج می‌آیند.
منصور رحمانی، عبدالله رسول‌نژاد، بختیار سجادی، محمدابراهیم زارعی، هوشمند علیزاده، ماجد مردوخ‌روحانی، هادی رضوان، اسعد شیخ‌احمدی ، اسعد اردلان، جمال احمدی‌آئین، نوید نقشبندی، یادگار کریمی، ابراهیم بداخشان و امید نیجی داوران این همایش بودند که مقالات را مورد بررسی قرار دادند.

* حکمرانی خاندان اردلان از دوره ایلخانان تا قاجاریه
خاندان اردلان از دوره ایلخانان مغول تا قاجاریه حکمرانی بخش‌هایی از کردستان را در اختیار داشتند.
 حضور این خاندان در مدت مذکور و گونه‌های تعامل آنان با حکومت‌های صفویه و عثمانی و میرنشین‌های محلی، تحولات ژرفی را در تاریخ و فرهنگ و شهرنشینی و ادب کردی در پی داشت.
آنان در دوران پرآشوب پس از مغول استقلالی نسبی را کسب کردند و به ایجاد یک نظام منسجم دیوانی و حکومتی و تشکیلات اقتصادی دست زدند، بنای شهر سنندج را کامل کردند و آن را در کمتر از یک سده به کانون سیاست و فرهنگ و ادب بدل نمودند.
هر چند که این حضور چندین سده‌ای آنان موضوع پژوهش‌های فراوانی هم بوده است، اما با این وجود می‌توان از زوایای گوناگون حضور خاندان اردلان را به مناقشه علمی گذاشت.
این همایش علمی بر آن است تا دریچه‌ای را به روی حضور هفت سده‌ای این خاندان در گستره تاریخی و فرهنگی کردستان بگشاید.
انتهای پیام/ن۱۰
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول