اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با هدف انجام پژوهش‌های مورد نیاز صورت گرفت؛

راه‌اندازی کارگاه تخصصی فناوری‌های نو در جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری فارس: با تلاش متخصصان جوان جهاد دانشگاهی واحد آذبایجان‌شرقی و با هدف انجام پژوهش‌های مورد نیاز انرژی‌های نو، کارگاه تخصصی فناوری‌های نو در این واحد راه‌اندازی شد.

راه‌اندازی کارگاه تخصصی فناوری‌های نو در جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی، پس از طراحی و ساخت نخستین نیروگاه هیبریدی(بادی ـ خورشیدی) در کشور همچنین ساخت تیرهای چراغ برق هیبریدی و محصولات دیگر هیبریدی در کنار تثبیت برند این محصولات به نام جهاد دانشگاهی استان و اخذ سفارشات ساخت این محصولات با هدف گسترش فعالیت‌های فناورانه در سطح کشور و همچنین کشورهای همسایه اقدام به راه‌اندازی کارگاه تخصصی فناوری‌های نو کرده است.
نخستین نیروگاه هیبریدی (بادی ـ خورشیدی) با قابلیت تولید 50 کیلووات انرژی الکتریکی در روز که توسط محققان جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان‌شرقی طراحی و ساخته شد، در اوایل سال ‌جاری در منطقه پایانه‌های نفتی جزیره خارک آغاز به کار کرد.
این نیروگاه برای نخستین بار در کشور با بهره‌گیری از سلول‌های خورشیدی و توربین بادی قادر به تولید برق است که ظرفیت سلول‌های خورشیدی این نیروگاه هیبریدی 12 کیلو وات و ظرفیت توربین بادی آن 7.5 کیلو وات است.
عملیات ساخت این نیروگاه توسط متخصصان گروه انرژی‌های نو جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی چهار ماه و نیم طول کشیده که توان تولید 50 کیلووات برق در روز را دارد و برای روستاهای کمتر از 20 خانوار مناسب است و می‌تواند تمام انرژی الکتریکی آنها را در طول روز تامین کند.
با توجه به اینکه برای انتقال برق به صورت کابلی به ‌‌ازای هر روستا هزینه بالایی صرف می‌شود اما هزینه نیروگاه هیبریدی از مرحله طراحی و ساخت تا نصب کمتر از یک سوم آن می‌شود و این در حالی است که این نیروگاه دارای ویژگی‌هایی مانند تولید انرژی پاک، نگهداری ارزان و راحت نسبت به نیروگاه‌ها و تعمیر و سرویس‌دهی آسان است.
در حال حاضر تمام دانش فنی تولید تجهیزات این نیروگاه از طریق مهندسی معکوس توسط متخصصان جهاد دانشگاهی این استان به دست آمده که توسط متخصصان این مجموعه در ساخت نمونه‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به گفته احمد فرشبافیان،رئیس جهاد دانشگاهی استان، این واحد توانایی تولید نیروگاه‌های هیبریدی (بادی- خورشیدی) از 50 کیلووات تا دو مگاوات را دارد. 
این طرح از دستاوردهای فناوری برگزیده ارائه شده در نمایشگاه «همت مضاعف، کار مضاعف» بود که در اسفند ماه سال گذشته مورد بازدید مقام معظم رهبری قرار گرفت.
انتهای پیام/ح30
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول