اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

نیمی از بیماران دیابتی از بیماری خود بی‌خبر هستند

خبرگزاری فارس: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حدود 50 درصد از بیماران مبتلا به دیابت از بیماری خود بی‌اطلاع هستند.

نیمی از بیماران دیابتی از بیماری خود بی‌خبر هستند
رضا سعیدی امروز در حاشیه پنجمین نشست کشوری برنامه جامع پیشگیری و کنترل دیابت در مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار داشت: بیماران دیابتی به دو گروه تیپ یک که شامل بیمارانی است که از ابتدای تولد دچار بیماری هستند و تیپ دو که به صورت اکتسابی و در سنین بالا مبتلا شده‌اند، تقسیم می‌شوند.
وی با اشاره به اکتسابی بودن دیابت در بیماران تیپ دو، گفت: این گروه از بیماران دیابتی چون در سنین بالا مبتلا به بیماری شده‌اند و بیماری آنان اکتسابی است بنابراین با تغییر در شیوه زندگی می‌توانند روی بیماری کنترل داشته باشند.
سعیدی افزود: نیمی از این بیماران تیپ دو از ابتلای خود به بیماری دیابت اطلاعی ندارند و معمولاً زمانی متوجه بیماری می‌شوند که با مشکلاتی در حوزه چشم مانند کاهش بینایی یا زخم‌های دیابتی مواجه می‌شوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماران دیابتی تیپ یک را مبتلایان ارثی به بیماری دیابت معرفی کرد و گفت: این بیماران از زمان نوزادی و روزهای اول تولد به این بیماری مبتلا می‌شوند و چون زمان ابتلا زود هست معمولاً عوارض سنگینی برای آنها ندارد و این بیماران را با کلیه‌های از کار افتاده و یا مشکلات قلبی ناشی از دیابت نمی‌بینیم.
وی ضمن تأکید در ارتباط با اهمیت پیشگیری از ابتلا به دیابت در مورد افراد تیپ دو اظهار داشت: تغییر شیوه زندگی می‌تواند تا 20 درصد احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
سعیدی ادامه داد: با توجه به تبدیل شیوه زندگی از سنتی به صنعتی، رژیم‌های غذایی پرکالری و چربی نیز وارد سیستم تغذیه‌ای ما شده‌اند و با وجود فعالیت‌های بدنی کم، طبیعتاً ابتلا به دیابت تیپ دو روز به روز در حال افزایش است.
وی فاکتورهای اساسی در تغییر شیوه زندگی را چنین برشمرد و گفت: کاهش هفت درصدی وزن بدن و یا کاهش مصرف چربی و کالری در رژیم‌های غذایی، افزایش فعالیت بدنی متوسط به میزان 150 دقیقه در هفته و همچنین کاهش مصرف سیگار و الکل نه تنها تا 20 درصد احتمال ابتلا به دیابت را پایین می آورد بلکه می‌تواند تا 11 سال ابتلا به دیابت تیپ دو را به تعویق بیندازد.
سعیدی درصد ابتلای زنان و مرگ و میر زنان به سبب ابتلا به دیابت را بالاتر عنوان نمود و افزود: زنان در جامعه ما به دلیل داشتن تحریک و فعالیت بدنی کمتری نسبت به مردان بیشتر در معرض ابتلا به دیابت و مشکلات ناشی از آن هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برنامه جامع پیشگیری و غربالگری دیابت، اظهار داشت: برنامه غربالگری دیابت ویژه مبتلایان به تیپ دو دیابت است و دیابت یک به سبب ارثی بودن جزو برنامه‌های غربالگری و حوزه بهداشت نیست و جزو قسمت‌های درمانی محسوب می‌شود.
سعیدی افزود: بیماری دیابت در تیپ دو اکتسابی و قابل اداره کردن و عقب انداختن است و از همین روی طبق برنامه غربالگری دیابت، بحث پیدا کردن بیماران، شناسایی آنها و انجام مراقبت‌ها به صورت رایگان انجام می‌گیرد.
انتهای پیام/صا10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول