اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس منابع طبیعی دامغان خبر داد:

کاهش 43 درصدی بارندگی در دامغان

خبرگزاری فارس: رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان از کاهش 43 درصدی بارندگی‏ها در دامغان به عنوان دلیل خشکسالی سال جاری در این شهرستان یاد کرد.

کاهش 43 درصدی بارندگی در دامغان
حسین شوکتی‏نیا امروز به خبرنگار فارس در دامغان اظهار داشت: میزان بارندگی سال زراعی 90-89 حدود 69.2 میلی‏متر بوده که 42 درصد نسبت به میزان متوسط بارندگی کاهش دارد.
وی اضافه کرد: بیشترین دلیل خشکسالی سال جاری را می‏توان عدم بارندگی در فصل مناسب یعنی در پاییز سال 89 و بهار 90 و علت دیگر وجود بادهای مداوم و خشک در فصل بهار امسال بیان کرد.
این مقام مسئول در اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان یادآور شد: در سالیان گذشته شاهد خشکسالی‏هایی در کشور، استان سمنان و شهرستان دامغان بودیم و در سال جاری متاسفانه پدیده خشکسالی در ابتدا به صورت پنهان و خزنده آثار خود را نشان داد و به مراتب خشکسالی اخیر از نظر عوارضی شدیدتر بود.
شوکتی‏نیا به دیگر مشکلات پدیده خشکسالی در جامعه اشاره کرد و افزود: با وجود پدیده خشکسالی، گونه‏های گیاهی خانواده گندمیان رشد نکردند یا در ابتدای رشد دچار سوختگی شدند و در معرض خشک شدن قرار گرفتند.
وی یادآور شد: این گونه‏ها از ادامه تولید گل و بذر بازماندند و گونه‏های بوته‏ای مانند قیچ و درمنه که گونه‏های غالبی هستند، با توجه به رطوبت ناشی از زمستان آغاز به رشد کردند اما به علت عدم بارندگی و وجود بادهای شدید و خشک بهاره دچار توقف رشد و عدم گل‏دهی و بذردهی شدند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان خاطرنشان کرد: امروز تاثیرات پدیده‏های جوی به لحاظ شدت آن بیش از گذشته ملموس شده، به طوری که شاهد گرما و سرمای بی‏سابقه و خارج از میزان متعارف هستیم.
شوکتی‏نیا اضافه کرد: دلیل این حوادث متاثر از اقدامات انسان‏ها از گذشته تاکنون بوده و به یک نقطه خاص مکانی و زمانی مربوط نیست بلکه تاثیرات جهانی و اقدام نابخردانه انسان‏ها در هر نقطه از زمین بر سایر مناطق تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: عدم ایجاد سرسبزی و تولید علوفه که هر دوی اینها همچون کاهش تولید اکسیژن، عدم تلطیف کردن هوا و ناتوانی در جذب مواد مضر و چرای شدید دام و ضعف گیاهی را به دنبال دارد نیز از عوامل دیگر است که باید برای جلوگیری از این موارد با تدابیر لازم اکوسیستم شکننده را حفظ کنیم و نجات دهیم.
وی گفت: انتظار ما از مسئولان این است که با اختصاص اعتبارات لازم در راستای تامین نهاده‏ها و بهره‏برداران و مردم با رعایت قوانین و مقررات و کاهش فشار بر مراتع در راستای حفظ منابع طبیعی تلاش کنند.
انتهای پیام/غ20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول