اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

دبیر علمی کنفرانس دریاچه ارومیه تاکید کرد

برنامه‌ریزی برای احیای دریاچه ارومیه در قالب سه استراتژی

دبیر علمی کنفرانس دریاچه ارومیه گفت: احیای دریاچه ارومیه سه استراتژی شامل استراتژی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت باید داشته باشد.

برنامه‌ریزی برای احیای دریاچه ارومیه در قالب سه استراتژی

ناصر آق امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: احیای دریاچه ارومیه سه استراتژی شامل استراتژی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت باید داشته باشد، در استراتژی کوتاه‌مدت باید از آب‌هایی که در چندین سال گذشته هر سال به صورت طبیعی وارد دریاچه ارومیه می‌شد استفاده شود.

وی تصریح کرد: طبق آمارهای موجود سالانه حتی در 15 سالی که خشکسالی بوده سالانه 1.6 میلیارد مترمکعب آب از 9 رودخانه جنوب دریاچه وارد دریاچه می‌شد و این آب ورودی با توجه به خشک شدن جنوب دریاچه در پهنه وسیعی پخش شده و تمام آب ورودی تبخیر می‌شود.

آق افزود: باید این آب‌های ورودی به دریاچه ارومیه را کنترل و مهار کنیم و با همین آب ورودی فازهایی از دریاچه ارومیه را احیا کنیم به طوری که در فاز نخست 10 هزار هکتار و در فاز‌های بعدی نیز این روند ادامه یابد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار احیای هر 10 هزار هکتار می‌توان آب‌های مازاد را نیز به جاهایی که نمک رسوب کرده هدایت کنیم چرا که تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه خیلی وحشتناک است و عمدتا نیز از نمک‌های رسوب شده ایجاد خواهد شد.

آق متذکر شد: در مرحله نخست به عنوان اولویت نخست و حرکت سریع از آب‌های موجود برای احیای بخش‌هایی از دریاچه ارومیه استفاده کنیم و هر سال 10 هزار هکتار را احیا و روی نمک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های منطقه را پوشش دهیم تا حدودی که این نمک‌های رسوب شده پخش نشود.

وی خاطرنشان کرد: در احیای فازبندی شده دریاچه ارومیه نه تنها فقط دریاچه ارومیه به صورت یک تالاب احیا می‌شود بلکه می‌توان حیات را نیز به این دریاچه برگرداند به طوری که آرتمیا را بازسازی کنیم و زمینه بازگشت مجدد پرندگان را فراهم و علاوه بر احیای محیط‌‌‌‌زیست بتوانیم برای مردم اشتغال ایجاد کنیم.

آق ابراز داشت: در استراتژی میان‌مدت مدیریت آب‌های منطقه، صرفه‌جویی‌های بهینه، افزایش راندمان آبیاری کشاورزی، تغییر الگوی کشت، کنترل منابع آب‌های زیرزمینی و حتی کنترل آب در صنعت و آبزی‌پروری مورد توجه بوده و باید این موارد را کنترل و مصرف بهینه کنیم که در این صورت ورودی آب به دریاچه ارومیه می‌تواند یک تا یک و نیم میلیارد مترمکعب افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/61005/صا30/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول