اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

احیای کشاورزی ریگان با رونق آبیاری نوین

رونق آبیاری نوین در کشاورزی ریگان ضروری است و اگر کشاورزان ریگانی به روش سنتی به کشاورزی ادامه دهند، این شهرستان به یکی از کویری‌ترین نقاط تبدیل می‌شود.

احیای کشاورزی ریگان با رونق آبیاری نوین

به گزارش خبرگزاری فارس از ریگان، شهرستان ریگان به دلیل آب و هوای گرم و خشک، توفان‌های شدید شن، باغ‌ها و مزارع این شهرستان را تهدید می‌کند و کشاورزان این روزها با توفان مبارزه و با کشت درختان در اطراف مزارع و باغ‌های خود از هجوم شن‌های روان به آن جلوگیری می‌کنند.

اگر کشاورزان ریگانی به همین روش سنتی به کشاورزی ادامه دهند، این شهرستان به یکی از کویری‌ترین نقاط تبدیل می‌شود.

با استفاده بهینه از منابع آبی در این خطه کویری نخل و آفتاب و مدیریت منابع آب در بافت شنی منطقه می‌توان این خطه کویری را به یکی از سرسبزترین نقاط کشور تبدیل کرد.

لزوم استفاده از آبیاری نوین در کشاورزی ریگان

وقتی توفان شدید شن در این شهرستان آغاز به وزیدن می‌کند، این امر موجب می‌شود که ریگ‌های فراوان جلوی عبور آب را بگیرند و مانع از انتقال آن به باغ‌ها و مزارع می‌شوند و با توجه به وسعت شهرستان و کشاورزی‌های متفاوت در این خطه می‌طلبد، کشاورزان از آبیاری‌ نوین استفاده کنند تا آب به تمام مزارع و باغ‌ها برسد.

اما وقتی که آب در این خطه مانند طلا است، کشاورزانی هستند که خود بدون هیچ‌گونه سیستم هدایت کننده‌ای آب را برای کشاورزی به روش سنتی استفاده می‌کنند تا بتوانند این خطه کویری را سرسبز کنند.

با توجه به اینکه اکنون کشاورزان در حال تولید بهترین محصولات گندم و جو هستند این مزارع نیاز به آب دارند که باید از طریق سیستم‌های نوین این مزارع را آبیاری کنند.

اجرای 400 کیلومتر لوله‌گذاری در چاه‌های کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی ریگان در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: کشاورزان ریگانی در گذشته به دلیل آبیاری با روش سنتی با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند و آب زیادی در این نهرها از راه بافت شنی و تبخیر هدر می‌رفت و اکنون با اجرای لوله‌گذاری در موتورپمپ کشاورزی آب تا مزارع به وسیله لوله هدایت می‌شود.

موسی جلالی گفت: بیش از 400 کیلومتر لوله‌گذاری در 300 حلقه چاه کشاورزی ریگان با اعتبار 100 میلیارد به صورت تسهیلات بلاعوض انجام و این لوله‌گذاری‌ها طی هشت سال انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه بافت خاک این منطقه شنی است، خاطر نشان کرد: با اجرای این لوله‌گذاری‌ها از هدررفت 50 تا 80 درصدی آب جلوگیری شده است.

مدیر جهاد کشاورزی ریگان گفت: جنس این لوله‌ها از پلی‌اتیلن با اتمسفر بالا است و طوری نصب شده که کشاورزان می‌توانند، اجرای آبیاری تحت فشار را در مزارع خود انجام دهند.

وی با بیان اینکه با اجرای این لوله‌گذاری، سطح زیر کشت بالا رفته و بر کیفیت محصولات کشاورزی افزوده شده است، بیان داشت: در حال حاضر کشاورزان ریگانی به سیستم‌های نوین آبیاری روی آوردند تا سطح زیر کشت محصولات کشاورزی آنها افزایش یابد.

به گزارش فارس، شهرستان ریگان یکی از قطب‌های تولید مرکبات، خرما، حنا، یونجه، وسمه، کنجد و ذرت در استان کرمان است.

انتهای پیام/80014/ق40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول