به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، شکرالله فرخی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در طرحی تحقیقاتی که بر روی ششصد نفر از مردم استان بوشهر برای تعیین میزان آلرژیهای غذایی انجام گرفت دریافتیم که شیوع حساسیتهای غذایی 12 درصد است که نسبت به متوسط کشوری و جهانی که 8 تا 10 درصد است، بالاتر است.
وی افزود: براساس این مطالعه، حساسیت به غذاهای دریایی به ویژه سختپوستان مانند میگو 4.4 درصد بود که این میزان شیوع نسبت به انواع ماهیها کمتر دیده شد.
نماینده مؤسسه بینالمللی بررسی شیوع بیماریهای آسم و آلرژی (ISAAC) در جنوب کشور گفت: در مطالعهای که در سال گذشته و امسال بر روی سه هزار دانشآموز بوشهری با کمک دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی بوشهر انجام گرفت، مشخص شد رشد بیماریهای آسم و آلرژی نسبت به مطالعه انجام شده در سال 82 افزایش زیادی داشته است.
فرخی افزود: در این مطالعه به ترتیب بیماری اگزما که یک بیماری پوستی حساسیتی است 15.6 درصد، بیماری رینیت آلرژیک (حساسیت بینی) 20 درصد و آسم 7 درصد از گروه مورد مطالعه را شامل میشود که نسبت به متوسط کشوری و جهانی رشد صعودی نشان میدهد و زنگ خطری برای استان بوشهر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان عوامل خطری که منجر به افزایش شیوع بیماریهای آسم و آلرژی میشوند، گفت: فستفودها که حاوی انواع عوامل حساسیتزا و تحریککننده هستند، انواع سسها، غذاهای دریایی به ویژه سختپوستان، مصرف آنتیبیوتیکها و استامینوفن از جمله عوامل خطر برای ایجاد آلرژی هستند به اضافه اینکه مصرف دخانیات، نگهداری حیوانات خانگی مثل سگ، گربه و پرندگان میتواند باعث افزایش شیوع این بیماری شود.
وی همچنین افزود: مطالعات نشان میدهند کمبود ویتامین D با افزایش شیوع بیماریهای آسم و آلرژی ارتباط دارد و کمبود نور کافی در منازل به ویژه در زندگیهای آپارتمانی به این مسئله دامن میزند.
انتهای پیام/66006/خ30/ف4004