اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

همزمان با 17 ربیع‌الاول

ضریح مطهر ابراهیم مجاب (ع) در اراک رونمایی می‌شود

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی گفت: ضریح مطهر ابراهیم مجاب (ع) همزمان با 17 ربیع‌الاول در مصلی بیت‌المقدس شهر اراک رونمایی خواهد شد.

ضریح مطهر ابراهیم مجاب (ع) در اراک رونمایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، هوشنگ بازوند صبح امروز در جلسه هم‌اندیشی ارسال ضریح مطهر ابراهیم مجاب (ع) به کربلای معلی اظهار کرد: در نشستی که اخیراً با ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور و نماینده ستاد حرم حسینی (ع) عراق برگزار شد تاریخ نهایی رونمایی از این ضریح مشخص و مقرر شد ضریح در 17 ربیع‌الاول همزمان با ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) در مصلی بیت‌المقدس شهر اراک رونمایی شود.

وی تصریح کرد: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده این ضریح به مدت 10 روز در مصلی بیت‌المقدس اراک برای بازدید و زیارت دوستداران اهل‌بیت (ع) مستقر خواهد شد و پس از آن از طریق زمینی به کربلای معلی ارسال می‌شود.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی با بیان اینکه سید ابراهیم مجاب نوه امام موسی کاظم (ع) است، گفت: کار ساخت این ضریح مطهر از ابتدای سال 90 در کارگاهی واقع در اراک آغاز و اوایل مهرماه امسال تکمیل شد.

بازوند با بیان اینکه سازه اصلی ضریح سید ابراهیم مجاب از جنس چوب ساج بوده و با قطعات مس، نقره و طلا قلمزنی شده است، تصریح کرد: طراحی این ضریح مطهر به دست توانمند استاد نگارگر و قلم‌زن و خوشنویس معروف استان مرکزی استاد باباخانی از شهرستان اراک واگذار شد.

وی افزود: استاد باباخانی دارای طبع هنری بسیار زیبا است که در تمامی کارهای وی این ذوق و سلیقه هنری به چشم می‌خورد، از مهم‌ترین آثار وی اثر سنگ آب یا دوست کامی در موزه wipo ژنو سوئیس و تاسیس موزه هنری سلطان‌آباد اولین موزه خصوصی کشور در سرای کاشانی بازار اراک است، طراحی ضریح مطهر الهام گرفته از شخصیت متعالی سید ابراهیم مجاب (ع) بوده و در فضای معنوی کربلا و اجرای نقوش اسلامی ایرانی انجام پذیرفته است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی با اشاره به خطاطی ضریح تصریح کرد: خطوط نقش بسته شده بر طلا و معرق داخل ضریح مطهر شامل سوره توحید، سوره قدر، سوره اعلی، آیةالکرسی، اسماء جلاله و نام مبارک ائمه (ع) توسط خطاط نام آشنای جهان اسلام استاد احمد ناجی از کشور عراق نوشته شده است و تقریباً اکثر خطوط مورد نیاز حرم حسینی توسط وی انجام می‌پذیرد و با هنر خود آثار بی‌نظیری در حرم حسینی بر جای نهاده است.

به گفته وی مدیر، طراح صنعتی و ناظر فنی این پروژه عباس فخاری، طراح هنری و ناظر قلم‌زنی استاد محمدمهدی باباخانی، ساخت چارچوب و سرپرست گروه نجاری استاد محمدعلی نوری، سرپرست گروه قلم‌زنی استاد داود سلیم‌آبادی، سرپرست گروه معرق‌‌کاری استاد سلیمانی، سرپرست گروه مینا کاری استاد چاووشی، سرپرست گروه ساخت گوی و ماسوره استاد خبوشیان، سرپرست گروه زرگری استاد داوری، سرپرست کارگاه حجت‌الله گودرزی و خطاط آیات قرآن و احادیث ضریح استاد احمد ناجی از آستان مقدس حرم حسینی بودند.

بازوند مساحت ضریح را حدود 17,55 متر مربع، طول ضریح را 2,70 متر اعلام کرد و ادامه داد: عرض ضریح 2 متر، ارتفاع آن 3,25 متر و وزن کلی ضریح حدود 6 تن است و این ضریح دارای 9 پنجره و یک درب است که جنس سازه از چوب ساج با عمر حداقل 300 سال است.

وی مقدار مس مصرفی در این ضریح را 500 کیلوگرم اعلام کرد و اظهار داشت: مقدار نقره استرلینگ مصرفی در این ضریح یک‌هزار و 150 کیلو ، مقدار طلای 18 عیار مصرفی چهار کیلوگرم و تعداد هنرمندان نقش‌آفرین در پروژه 50 نفر از هنرمندان برجسته استان بوده‌اند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی ادامه داد: جنس سازه چوبی ضریح مطهر از چوب ساج است که مقاوم‌ترین نوع چوب است و به دلیل فشردگی و نداشتن گره و چرب بودن در مقابل رطوبت و حشرات استحکام بسیار بالایی دارد که از قاره آفریقا و کشور برمه و منطقه شیعه‌نشین تهیه شده و عمری بالغ بر حداقل 500 سال را دارا بوده که اکثر ضریح‌ها و درب‌های متبرک از این نوع چوب ساخته می‌شوند.

بازوند گفت: نجاری این ضریح مطهر توسط استاد نوری و تیم همراه 6 نفره با درجه هنری یک مطابق با دفترچه محاسباتی و برآورد و نقشه‌های ساخت مهندسی دقیق با نظارت دفتر فنی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان به شکل کاملاً قرینه و با استحکام فوق‌العاده‌ای ساخته شده و قلم‌زنی این ضریح مطهر نیز که همان عملیات قلم‌زنی نقوش اسلامی بر روی ورق‌های مس و نقره به ضخامت 2,5 تا سه میلی‌متر است توسط استاد محمدمهدی باباخانی استاد درجه یک قلم‌زنی استان مرکزی و تیم 10 نفره همراه، به سرپرستی کارگاهی استاد داود سلیم‌آبادی که به شکل بی‌بدیع و خارق‌العاده‌ای با حجم‌های بالا انجام پذیرفته است.

به گفته وی، برای نخستین بار اجرای قلم‌زنی خطوط کتیبه‌های ضریح مطهر روی ورق مس به شکل سمای قلم که در نوع خود منحصر به فرد است و از تمام زوایای ضریح قابل رؤیت و خواندن است در این ضریح انجام پذیرفته است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی تاکید کرد: عملیات ساخت و تزئین داخل ضریح مطهر شامل سقف، قوس‌های داخل، کتیبه‌‌های خطی و دیوارهای آن به شکل معرق چوب با طراحی استاد برجسته طراحی آقای برجی از شهر اراک و هنرمندان برجسته رتبه اول معرق استان به سرپرستی استاد داود سلیمانی و تیم 10 نفره همراه و عملیات زیرساخت چوبی آن توسط استاد نوری انجام پذیرفته است که به شکل نقوش و خطوطی زیبا و دلنشین چشم هر زائر را نوازش می‌دهد.

به گفته وی، خطوط طراحی شده داخل ضریح مطهر آیة‌الکرسی است که با خطی زیبا اجرا شده است.

انتهای پیام/87003/م30/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول