اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی غرب مازندران:

سالانه 79 هزار تن علوفه در مراتع غرب مازندران تولید می‌شود

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر گفت: سالانه به طور متوسط 79 هزار تن علوفه در مراتع غرب مازندران تولید می‌شود که ارزش مستقیم آن 364 میلیارد و 337 میلیون ریال است.

سالانه 79 هزار تن علوفه در مراتع غرب مازندران تولید می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر، کیوان وریج کاظمی با اشاره به این‌که 303 سامانه چرا در 197 هزار و 152 هکتار مرتع موجود در غرب مازندران وجود دارد،گفت: در صورتی که ارزش افزوده مراتع، نظیر تبدیل علوفه به پروتئین نیز محسوب شود این رقم به هفت برابر افزایش می‌یابد.

وی اظهار داشت: مراتع از نظر اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی نیز اهمیت ویژه‌ای دارند که نمی‌توان برای آن قیمت تعیین کرد.

وریج کاظمی تصریح کرد: حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش، تنظیم گردش آب در طبیعت، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و جانوری، ایجاد فضای سبز و تلطیف آب و هوا، تامین علوفه مورد نیاز احشام، تولید محصولات دارویی و صنعتی، بوم‌گردی، تامین غذا و پناهگاه جانوران از مهم‌ترین ارزش‌های مراتع به شمار می‌رود.

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر با اشاره به این که بیشتر مراتع حوزه اداره کل نوشهر ییلاقی است،گفت: فصل تعلیف مراتع با توجه به نوع پوشش و پراکندگی گیاهی و موقعیت بوم‌شناختی،از نظر ارتفاع و اقلیم و ظرفیت تولید و آنچه در کتابچه‌های طرح و یا در شناسنامه ممیزی مراتع مشخص شده است، تعیین می‌شود.

وریج کاظمی ادامه داد: براین اساس فصل تعلیف ممکن است بهاره یا تابستانه یا پاییزه باشد ولی به طور کلی فصل چرا در حوزه منابع طبیعی نوشهر با توجه به شرایط بوم‌شناختی و اقلیمی از 20 خرداد تا 31 شهریور است.

این مسئول ظرفیت چرای مراتع غرب مازندران را 360 هزار واحد دامی برشمرد و بیان داشت: دام‌های موجود اغلب شامل گاو و گوسفند است و درصد بز کمتر است.

وی یادآور شد: برخی از گیاهان مراتع برای دام‌ها مطلوبیت بیشتری دارند که به آنان گیاهان خوش‌خوراک می‌گویند و مهم‌ترین گونه‌های خوش‌خوراک غرب مازندران شامل علفِ باغ، مَرْغ (بیدْگیاه)، فِسْتُوکا (علفِ بَرّه)، علفِ پَشْمَکی، شَبْدَر، یونجه، جو صحرایی است.

به گزارش فارس از 197 هزار و 152 هکتار مرتع موجود در غرب مازندران 21 درصد مرتع درجه یک و 59 درصد درجه دو و 20 درصد درجه سه محسوب می‌شود که از ارتفاع 2 هزار و 200 متر تا ارتفاع بیش از 3 هزار و 500 متر پراکنده است.

انتهای پیام/ 86019/ل/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول