اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

تلفن همراه علت 25 درصد تصادفات

حواس‌پرتی راننده مهمترین دلایل تصادفات بوده و حدود یک چهارم از عوامل تصادفات صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی و عدم توجه به جلو است.

تلفن همراه علت 25 درصد تصادفات

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی در کشور افزایش چشمگیری داشته و دامنه استفاده از آن در بین رانندگان ما بسیار زیاد شده است.

استفاده از تلفن همراه براساس قوانین راهنمایی و رانندگی در ضمن رانندگی ممنوع است.

 

استفاده از گوشی همراه در هنگام رانندگی سبب به وجود آمدن احساسات مختلف در شخص راننده شده و سبب عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از طرف رانندگان و افزایش تخلفات و تصادفات ترافیکی می‌شود.

همچنین استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی یکی از عوامل مهم بروز تصادفات محسوب می‌شود.

رانندگان جوان 16 تا 24 ساله نسبت به رانندگان مسن بیشتر با تلفن همراه صحبت کرده و این رفتار آنها ناشی از عدم آگاهی نسبت به خطرات این امر است.

در پژوهش‌های انجام شده حواس‌پرتی راننده به عنوان یکی از مهم‎ترین دلایل تصادفات بوده و حدود یک چهارم از عوامل تصادفات صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی و عدم توجه به جلو است.

رئیس پلیس راهور خراسان جنوبی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بیرجند، با بیان این‌که استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی، کاهش توجه راننده و افزایش سوانح رانندگی را در پی دارد، اظهار داشت: این امر سبب کشته و مجروح شدن انسان‌ها شده و هزینه‌های بسیاری را بر جامعه تحمیل می‌کند.

علیرضا حسنی با بیان این‌که استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی یک معضل بزرگ ایجاد کرده است، ادامه داد: استفاده از تلفن همراه سبب کاهش توجه راننده و افزایش تعداد تصادفات است.

وی با بیان این‌‌که رانندگانی که با تلفن همراه مکالمه می‌کنند کنترل خود را از دست می‌دهند، افزود: این گروه از رانندگان کنترل خود را از دست داده و نمی‌توانند به موقع پیچ‌های خطرناک را پشت سر بگذارند.

رئیس پلیس راهور خراسان جنوبی سهم استفاده از تلفن همراه در تصادفات رانندگی را چشمگیر دانست و گفت: رانندگان جان خود و دیگر سرنشینان را با مکالمه یا پیامک‎زدن هنگام رانندگی به بازی می‌گیرند.

حسنی با بیان این‌که حواس‌پرتی راننده یکی از مهم‎ترین عوامل تصادفات است، تصریح کرد: حدود یک چهارم از علل تمامی تصادفات صحبت با تلفن همراه حین رانندگی و بی‌توجهی به جلو است.

وی استفاده از تجهیزات الکترونیکی مانند تلفن همراه در حین رانندگی را عامل انحراف ذهنی و رفتاری راننده برشمرد و یادآور شد: در هنگام استفاده از تلفن همراه تنها 50 درصد حواس راننده به رانندگی بوده در حالی که هنگام رانندگی نیاز به توجه بیشتر وجود داشته تا حادثه‌ای پیش نیاید.

 

رئیس پلیس راهور خراسان جنوبی با بیان این‌که برخی از رانندگان استفاده از تلفن همراه را خطرناک نمی‌دانند، اذعان داشت: آنها فراموش کرده‌اند که اتفاق یک بار افتاده و دیگر قابل جبران نیست.

حسنی متذکر شد: مهم‎ترین امری که سبب تصادف شده پرت شدن حواس راننده بر اثر گفت‌و‌گو است.

وی با بیان این‌که برخی از رانندگان هنگام افتادن تلفن همراه بدون توقف زیر صندلی و فرمان به دنبال آن می‌گردند، اضافه کرد: تمامی این مسائل می‌تواند حادثه‌خیز و صدمه‌زننده باشد.

رئیس پلیس راهور خراسان جنوبی خطر پیامک‎زدن هنگام رانندگی را بیشتر از صحبت کردن با تلفن همراه دانست و ادامه داد: امید است با افزایش سطح آگاهی شهروندان و کنترل پلیس بتوانیم تصادفات ناشی از استفاده از تلفن همراه را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم.

حسنی با بیان این‌که جریمه استفاده از تلفن همراه در سرعت بالای 60 کیلومتر در شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها 500 هزار ریال است، افزود: در سایر شهرها 400 هزار ریال بوده و سه نمره منفی برای وسایل شخصی و پنج نمره منفی برای وسایل عمومی را در بر دارد.

وی با بیان این‌که جریمه استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی با سرعت کمتر از 60 کیلومتر در شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها 300 هزار ریال است، گفت: جریمه این تخلف در سایر شهرها 200 هزار ریال پیش‌بینی شده است.

رئیس پلیس راهور خراسان جنوبی تصریح کرد: بررسی‌های آماری از تجزیه و تحلیل تصادفات نشان داده عدم رعایت حق تقدم از سوی رانندگان عامل 42 درصد تصادفات درون‌شهری است.

حسنی اضافه کرد: در همین راستا 29 درصد علت اصلی وقوع تصادفات به عدم توجه به جلو از طرف رانندگان برمی‌گردد.

وی با بیان این‌که عدم رعایت حق تقدم و عدم توجه به جلو 71 درصد علت اصلی تصادفات دورن‌شهری خراسان جنوبی است، اذعان داشت: عدم رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی به وپژه مکالمه با تلفن همراه در وقوع تصادفات درون‌شهری بسیار موثر است.

رئیس پلیس راهور خراسان جنوبی از رانندگان خواست تا به قوانین راهنمایی و رانندگی بیشتر توجه کرده و شهروندان نیز با توجه بیشتر به قوانین از جمله استفاده از گذرگاه‌های عابران پیاده ضمن کمک به برقراری نظم ترافیکی مناسب از وقوع حوادث تلخ و جبران‌ناپذیر پیشگیری کنند.

===============

گزارش از زهرا محمدی

===============

انتهای پیام/69010/خ30/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول