حسن شریفی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: هماکنون 11 هزار هکتار باغ انار در این منطقه وجود دارد که از این تعداد 9 هزار هکتار بارور هستند.
وی با بیان اینکه امسال 135 هزار تن انار در این شهرستان برداشت شده است، تصریح کرد: امسال به ازای هر هکتار 15 تن انار برداشت شده که این میزان با برداشت 25 تن در هکتار سال 89 (قبل از سرمازدگی درختان انار) فاصله دارد، هر چند یکی از باغداران نمونه این شهرستان موفق به برداشت 85 تن انار در هکتار شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه ادامه داد: عمدهترین انار قابل کشت در ساوه نوع ملس ساوه است که علاوه بر تامین نیاز شهرستان بخشی از آن به سایر استانها و کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق و کشورهای اروپایی از جمله اتریش و آلمان صادر میشود.
شریفی، ارگانیک بودن انار تولیدی این شهرستان را از ویژگیهای منحصر به فرد انار ساوه عنوان کرد و بیان داشت: خوشبختانه در تولید انار ارگانیک ساوه از هیچ کودی استفاده نمیشود و هیچ موردی از مشاهده بقایای کود در تولید انار این منطقه گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه انار سرشار از خاصیتهای دارویی است، گفت: انار همانند یک محافظ برای پلاکت خون عمل میکند و مانع چسبندگی پلاکت خون شده و از بروز سکتههای قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه یادآور شد: هستههای ریز انار نیز سرشار از فیبر است که نقش موثری در کاهش قند خون و چربی دارد و توصیه میشود افراد تنها به آب انار اکتفا نکرده و هستههای ریز انار را نیز مصرف کنند.
شریفی تأکید کرد: دانههای ریز انار به عملکرد بهتر دستگاه گوارش و معده و روده کمک کرده و در کاهش وزن نیز اثرگذار است.
وی یکی از مهمترین مشکلات تولید انار را کرم گلوگاه انار عنوان کرد و بیان داشت: برای مبارزه با این کرم توصیه میشود باغداران از روشهای مکانیکی استفاده کنند.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه در بخش دیگری از سخنان خود میزان پیشبینی صادرات انار از سوی جهاد کشاورزی در سال جاری را دو هزار تن عنوان کرد و بیان داشت: بخشی از اناری که به دلیل کیفیت پایین بازار خوبی ندارد برای فرآوری به کارخانههای فرآوری انار ارسال میشود.
شریفی اضافه کرد: در حال حاضر سه کارخانه فرآوری انار در ساوه و تعدادی نیز در همدان، کرمانشاه، ارومیه و فارس وجود دارد که در آبگیری انار و تولید کنسانتره فعالیت دارند.
وی افزود: یکی از سوغاتیهای معروف شهرستان ساوه رب انار است که به صورت سنتی توسط زنان خانهدار تهیه میشود.
انتهای پیام/87001/ذ30/ث3001