اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مسئول امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد

آسیب‌شناسی فرهنگ عاشورایی برای معرفی سنت‌های قدیمی

مسئول امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران گفت: آسیب‌شناسی فرهنگ عاشورایی مازندران برای شناخت، معرفی سنت‌های قدیمی، تاریخی مردمان این دیار و انتقال آن به نسل‌های مختلف امری ضروری است.

آسیب‌شناسی فرهنگ عاشورایی برای معرفی سنت‌های قدیمی

حجت‌الاسلام حبیب‌الله رمضانی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بابل اظهار داشت: دیار مازندران دارای سنت‌ها و آیین‌های خاص عاشورایی بوده که با گذر زمان بسیاری از این آیین‌ها دچار تغییر و تحریف شده است.

وی افزود: آسیب‌شناسی فرهنگ عاشورایی مازندران برای شناخت، معرفی سنت‌های قدیمی، تاریخی مردمان این دیار و انتقال آن به نسل‌های مختلف امری ضروری است.

مسئول امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: این ضرورت در حالی است که تغییر و دگرگونی در برخی شیوه‌های عزاداری از یکسو و تلاش دشمنان برای تحریف و ایجاد پیرایه‌های مذهبی از سوی دیگر، لزوم توجه ویژه دستگاه‌ها مختلف برای نهادینه‌سازی فرهنگی غنی عاشورایی را در منطقه ضروری می‌سازد.

وی اظهار داشت: هر بخشی از مازندران رسم خاص خود را در آیین‌های عزاداری دارد و این رسم از اطعام‌دهی تا خواندن اشعار عزاداری است.

رمضانی افزود: در گذشته به گونه‌ای بود که در مازندران و در ایام عزای سالار شهیدان، اشعار خاصی خوانده می‌شد، مثلا هیئتی که برای عزاداری به مکان دیگری می‌رفت، هیئت میزبان در قالب اشعار و کلمات پذیرای دسته‌های عزاداری می‌شود و هیئت میهمان نیز به همان نسبت پاسخ می‌داد.

این مسئول فرهنگی با بیان اینکه بسیاری از آیین‌ها محو شده است، گفت: امروزه بسیاری از این اشعار و آیین‌ها محو شده و دیگر در یاد مردم نیست در حالی که این نوع اشعار و عزاداری نوعی ادب و ارادت را نمایان می‌کند.

این کارشناس دینی، مسئله دیگر در عزاداری سالار شهیدان را تغییر و دگرگونی در نامگذاری شب‌های محرم بیان و تصریح کرد: در دوران قدیم هر یک از شب‌های محرم مربوط به یکی از شخصیت‌های عاشورایی بوده که امروزه این امر دچار تغییر و جابه‌جایی شده است.

رمضانی یادآور شد: مازندران در گذشته در برپایی آیین‌های عزاداری ویژه هر یک از شخصیت‌های عاشورایی در کشور نمونه بود و امروز به دلیل برخی برنامه‌ریزی‌ها، این جابه‌جایی و دگرگونی را در استان نیز شاهد هستیم.

وی افزود: به عنوان نمونه اکنون برای حضرت علی اصغر (ع) روز چهارم عزاداری می‌شود در حالی در گذشته شب دیگری ویژه این حماسه‌ساز کربلا بوده است و  یا در دوران قدیم، شب هفتم ویژه حضرت ابوالفضل (ع) بوده و اکنون در شب نهم محرم برگزار می‌شود.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه شب عزای امام هشتم در محرم باید احیا شود، خاطرنشان کرد: بارگاه حضرت امام رضا (ع) در ایران اسلامی وجود دارد ولی هیچ یک از شب‌های محرم به این امام بزرگوار اختصاص ندارد در حالی که برپایی آیین عزاداری در شب هشتم ماه محرم برای امام رضا (ع) از سنت‌های قدیمی مردم مازندران بوده و باید این سنت دوباره احیا شود.

رمضانی یادآور شد: در گذشته هر یک از شب های ماه محرم به حضرت مسلم، طفلان حضرت مسلم، بعد حضرت قاسم، حر بن یزید ریاحی، امام هشتم، حضرت باب الحوائج، حضرت علی‌اصغر، علی‌اکبر و امام حسین (ع) اختصاص داشت که اکنون شاهد تغییر و جابه‌جایی در برگزاری این مراسم‌های عزاداری هستیم.

وی خاطرنشان کرد: مازندران مرکز تشییع است و این تقسیم‌بندی شب‌های محرم ریشه تاریخی دارد و باید دوباره احیا شود و در دهه اول ماه محرم، تمام شخصیت‌هایی که در عاشورا بودند، شب ویژه‌ای به خود داشتند.

انتهای پیام/86009/ح40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول