اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در زمینه زندگی و تألیفات مرحوم محمد علی حزین لاهیجی

کتاب «از اصفهان تا بنارس» منتشر شد

رئیس مجمع ذخایر اسلامی از انتشار کتاب «از اصفهان تا بنارس» در زمینه زندگی و تالیفات مرحوم محمد علی حزین لاهیجی خبر داد.

کتاب «از اصفهان تا بنارس» منتشر شد

حجت‌الاسلام صادق اشکوری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به کتاب از «اصفهان تا بنارس» اظهار کرد: این کتاب درباره زندگی و تالیفات عالم و شاعر بزرگ شیعه مقیم هند مرحوم محمدعلی حزین لاهیجی بوده که توسط سرفراز خان ختک تالیف و توسط ژاله تاج‌الدینی ترجمه شده است.

وی خاطرنشان کرد: حزین لاهیجی از علمای مهم شیعه است که در هند وفات می‌کند و اکنون بسیاری از مسلمانان و شیعیان برای زیارت وی مشرف می‌شوند.

رئیس مجمع ذخایر اسلامی عنوان داشت: از اصفهان تا بنارس از مفصل‌ترین کتابی‌هایی است که در مورد زندگی، آثار و احوال حزین لاهیجی تاکنون تحریر شده و نکات جدیدی درباره زندگی حزین را برای نخستین‌بار بیان می‌کند.

کتاب «از اصفهان تا بنارس» در 200 صفحه به همت مجمع ذخایر اسلامی با قیمت 13 هزار تومان و تیراژ هزار عدد و در ضمن مجموعه سوغات هند و پاک به شماره سه منتشر شده است.

محمدعلی بن ابوطالب متخلص به حزین و معروف به شیخ علی حزین در سال 1103 قمری در اصفهان زاده شد. او از تبار زاهدی‌ها و نوادگان شیخ زاهد گیلانی است. از استادان حزین می‌توان به امیر سید حسین طالقانی اشاره کرد.

او جهانگرد و همچنین دانشمندی جانورشناس بود. وی همچنین از آخرین شاعران بزرگ سبک هندی بود. از آثار او می‌توان به تذکره شعرا، دیوان اشعار، صفیر دل و حدیقه ثانی در برابر حدیقه سنایی و تذکارات العاشقین در برابر لیلی و مجنون اشاره کرد. تذکره حزین لاهیجی با سبکی ساده و پخته به نگارش درآمده ‌است.

حزین در کتاب تاریخ خود به نام «زندگی شیخ حزین به قلم خود او» وضعیت اصفهان در زمان حمله افغانها و نیز اشغال ایران به وسیله ترکان عثمانی را شرح می‌دهد.

حزین لاهیجی در سال 1146هجری قمری به هند رفت و در سال 1181 هجری قمری در حدود 78 سالگی در بنارس درگذشت و در همان شهر دفن شد.

حزین لاهیجی از ترس نادرشاه به هندوستان رفت و تا پایان در هند زندگی کرد. سکونت محمد علی حزین لاهیجی در 19 سال آخر زندگی خود در بنارس که زیر سلطه حکومت نواب‌های شیعه بود، از رویدادهای مهم در حیات فرهنگی، مذهبی و ادبی این شهر است. آرامگاه او در بنارس زیارتگاه مهمی است که زوار آن، علاوه بر شیعیان، سایر مسلمانان نیز هستند. حضور حزین و درس‌های او در ترویج و اشاعه تشیع در آن سامان نقش بسیار مهمی داشت.

انتهای پیام/78003/ذ30/آ3004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول