علیرضا ایزدی در حاشیه بازدید از دفتر سرپرستی خبرگزاری فارس در همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: فرهنگ غنی و تاریخ چندین هزار ساله همدان میتواند باعث گسترش و رشد صنعت توریسم در این خطه شود.
وی افزود: همدان با سبقه تاریخی که در دل خود دارد خرده فرهنگها زیادی داشته و دارد که به سبب گذشت زمان به دست فراموشی سپرده شده و در حال انقراض است و مسئولیت مدیران فرهنگی این است که باید برای زنده کردن آن تلاش کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان اضافه کرد: همدان مهد تاریخ و فرهنگ بوده و یدک کشیدن نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین باید موجب شد تا در حد این پایتخت بودن خرده فرهنگها را بهتر از قبل زنده و معرفی کنیم.
به گفته وی؛ همدانیها از نظر لباس، غذا، شیرینیهای محلی و سنتی در سطح استان صاحب سبک بودند اما اینها به مرور زمان از بین رفته و یا در حال فراموشی هستند.
ایزدی با اشاره به ثبت چهار سوغاتی و شیرینی همدان در آثار معنوی کشور در راستای زنده نگه داشتن خرده فرهنگهای همدان، خاطرنشان کرد: شیرمال، کماج، حلوازرده و انگشتپیچ چهار شیرینی و سوغات همدان است که سال گذشته همزمان با ششمین جشنواره زمستانی همدان در آثار معنوی ایران ثبت شد.
وی یادآور شد: خرده فرهنگ در گوشه گوشه این استان وجود دارد که باید برای زنده کردن و حفظ آن تلاش کنیم و تنها مجموعه میراث فرهنگی نمیتواند در این راه قدم بردارد و همکاری و تعامل بین دستگاهی لازم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان ابراز داشت: قدمت تاریخی این خطه از کشور و وجود جاذبههای تاریخی باعث شده تا مسافران زیادی هر ساله به این منطقه سفر کنند و باید برای شناسایی و معرفی خرده فرهنگها به طرق مختلف تلاش کنیم.
در پایان این بازدید و نشست، مدیران گردشگری میراث فرهنگی همدان در ضیافت ناهاری که از غذای سنتی همدان و به میزبانی خبرگزاری فارس تدارک دیده شده بود شرکت کردند.
هفته گردشگری در استان همدان همزمان با سراسر کشور از جمعه پنجم مهرماه آغاز شده و تا 12 همین ماه ادامه خواهد داشت.
اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیش از 100 عنوان برنامه برای بزرگداشت این هفته در نظر گرفته است.
انتهای پیام/89020/ی40/ژ1001