به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی مازندران، محمد اخوان درباره عوامل خسارتزای گیاهی در مزارع سبزی و صیفی به ویژه بیماریهای محصولات جالیزی نظیر خیار اظهار داشت: کاشت به موقع به صورت جوی، پشتهای و آبیاری به صورت نشتی در کاهش بروز بیماریهای قارچی ریشه و طوقه بسیار موثر است.
وی افزود: تقویت بوتهها با استفاده از کودهای ماکرو و میکروی توصیه شده از سوی مبادی ذیصلاح در افزایش مقاومت گیاه و کاهش بیماریهای قارچی تاثیر بسزایی دارد.
اخوان کشاورزان را به استفاده از بذور مقاوم و متحمل به بیماریهای قارچی و ویروسی، وجین علفهای هرز داخل و حاشیه مزارع و نیز ایجاد تهویه از طریق سلهشکنی پس از آبیاری که در رشد موثر بوده توصیه کرد.
این مسئول ادامه داد: کشت مخلوط ارقام سبزی و صیفی به منظور پیشگیری از بیماریهای قارچی و ویروسی اجتناب شود.
اخوان مبارزه با بیماریهای قارچی، رعایت اصول بهزراعی، استفاده از روشها و مواد غیرشیمیایی را مورد تاکید قرار داد و از کشاورزان خواست برای مبارزه شیمیایی با بیماریهای قارچی و باکتریایی با ارائه نمونههای حاوی بیماری به کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مراکز جهادکشاورزی، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و کلینیکهای گیاهپزشکی و دریافت نسخه گیاهپزشکی و خرید سموم از فروشگاههای مجاز و معتبر با رعایت دوره کارنس فاصله زمان سمپاشی تا برداشت محصول اقدام کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت سلامت محصولات تولیدی به ویژه خیار و گوجه فرنگی به سبب مصرف تازهخوری به کشاورزان توصیه کرد از سمپاشی با سموم غیرمتعارف، توصیه نشده و سمپاشیهای غیرضروری جداً خودداری کنند.
وی در پایان اذعان داشت: درصورت تشخیص نیاز به استفاده از سموم شیمیایی از سوی کارشناسان ذیربط، استفاده از قارچکشهای رانمن، اکوایشنپرو و اکسی کلرورمس با دُز توصیه شده در زمان مقرر و رعایت دوره کارنس میتواند با حفظ شرایط زیست محیطی اثرات مطلوبی در کنترل بیماری ایفا کرد.
انتهای پیام/2296/ر/ض1002