اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

استاد حوزه‌های علمیه قم مطرح کرد

آیت‌الله محقق مبارزی انقلابی/ خودشناسی راه رسیدن به خدا

استاد حوزه‌های علمیه قم با بیان اینکه آیت‌الله محقق همراه با امام خمینی(ره) برای پیروزی انقلاب اسلامی مبارزه کرد، گفت: ایشان با خداشناسی به خودشناسی دست یافتند.

آیت‌الله محقق مبارزی انقلابی/ خودشناسی راه رسیدن به خدا

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حجت‌الاسلام سید مرتضی صالحی‌ خوانساری ظهر امروز در چهلمین روز ارتحال آیت‌الله شیخ‌ محسن محقق در همدان اظهار کرد: خداوند به افرادی که ایمان را به همراه علم به دست می‌آورند، درجاتی رفیع عطا می‌کند.

وی، حکمت را مولود ایمان و علم را حکمت دانست و تصریح کرد: خیر کثیر نصیب صاحبان حکمت می‌شود.

استاد حوزه‌های علمیه قم به معانی حکمت اشاره کرد و یادآور شد: حکمت در زبان اهل لغت به معنای اصابت یعنی رسیدن به واقعیت و حقایق است.

وی، معنای دیگر حکمت را اتقان بودن دانست و اذعان داشت: گفته‌های حکیم متقن و استوار است و شاید حکیم سخنی به میان آورد که مطابق با واقع نباشد، اما هرچه بگوید پایدار و استوار است.

صالحی‌خوانساری با بیان اینکه علم در آسمان‌ها و زمین نیست، عنوان کرد: علم را نمی‌شود با پرواز در آسمان و یا شخم زدن زمین به دست آورد؛ بلکه علم در دل انسان نهفته است.

وی با بیان اینکه برای کسب علم باید خود را به اخلاق و ادب الهی بیارائیم، ابراز داشت: در این صورت علم نشأت می‌گیرد و با جان آدمی عجین می‌شود. 

استاد حوزه‌های علمیه قم با اشاره به اینکه آسمان‌ها و زمین ظرف خدا نیستند، بیان کرد: هرکس که به دنبال خدا است باید آن را در دل خود بجوید چون خدا، ایمان و علم همه در دل انسان قرار دارد.

وی در ادامه با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) گفت: انسان فقط جسم چندکیلویی نیست، بلکه عالم اکبر در انسان جمع شده و انسان کتاب بزرگ بوده که با هر سلول انسان تمام ضمایر عالم آشکار خواهد شد.

صالحی‌خوانساری اذعان کرد: آیت‌الله محقق به دلیل جستجوی علم، محبوب دل‌های مردم شد.

وی با بیان اینکه شناخت فردی به شناخت خدا می‌انجامد، اضافه کرد: کتاب‌ها، ما را فقط به سوی علم هدایت می‌کنند، چراکه شاید فردی با وجود مطالعه همه کتاب‌ها، عالم نشود، چراکه علم حقیقی در دل نهفته است.

استاد حوزه‌های علمیه قم با اشاره به عده اندک راه‌یافتگان به خزانه خدا، خاطرنشان کرد: تعداد کمی از مردم مانند آیت‌الله محقق، آخوند ملاعلی معصومی و آیت‌الله نوری همدانی با خودسازی به مقام والای علمی و ایمان دست می‌یابند.

وی افزود: کسب مدارجی چون عالم، مرجع تقلید، عارف و فقیه به آسانی به دست نمی‌آید و باید برای رسیدن به اهداف بلند سختی‌ها را به جان خرید.

صالحی‌خوانساری در ادامه به زندگی مرحوم آیت‌الله محسن محقق اشاره کرد و ابراز داشت: این عالم ربانی تا سن 18 سالگی در حوزه علمیه همدان درس می‌خواند و چون بینش علمی وی بزرگ و عمیق بود به علوم در ایران قانع نشد و برای کسب علم به حوزه نجف رفت.

وی ادامه داد: آیت‌الله نوری همدانی، علامه جعفری و شهید مدنی از هم‌درس‌های آیت‌الله محقق در ایران و نجف بودند.

استاد حوزه‌های علمیه قم بیان داشت: آیت‌الله محقق 80 سال از عمر 94 ساله خود را با تکیه بر توسل، توجه، تفقد، تعلیم و تربیت در کنار بزرگان حوزه علمیه همدان به تبلیغ دین پرداخت.

وی با بیان اینکه آیت‌الله محقق قبل و بعد از انقلاب اسلامی  بهترین، علمی‌ترین و پرمغزترین خطیب بود، تصریح کرد: این عالم ربانی قبل از انقلاب، تحت تعقیب و اخطار بود، مورد شکنجه ساواک در زندان قرار گرفت و برای به ثمر نشستن انقلاب با امام خمینی(ره) همراه شد.

انتهای پیام/89019/ذ40/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول