فرهاد تیموری در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار داشت: طی مرداد ماه سال جاری پرونده 12 نفر از مدیران کنترل کیفیت در کمیته تائید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت بررسی و تأیید شد.
وی افزود: این مدیران کنترل کیفیت که فارغالتحصیل رشته های مختلفی از قبیل شیمی، مکانیک، عمران، زمینشناسی، صنایع غذایی و میکروبیولوژی هستند در واحدهای تولیدی مختلفی در استان بر روند تولید با کیفیت محصولاتی چون بتن آماده، بستهبندی نمک و ادویه، لبنیات، مواد غذایی و شیمیایی و... نظارت و کنترل دارند.
مدیرکل استاندارد همدان ادامه داد: یک واحد تولیدی برای اینکه موفق به دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد شود باید مراحلی را طی کند که یکی از مهمترین این مراحل بهکارگیری مدیر یا مدیران کنترل کیفیت در آن واحد تولیدی است.
وی با بیان اینکه این مدیران کنترل کیفیت باید در طی فرایندی گواهی تأیید صلاحیت خود را از اداره کل استاندارد دریافت کنند، اظهار داشت: مدیر کنترل کیفیت از سوی واحد تولیدی معرفی شده پیش از آغاز کار خود باید آزمونهای لازم را با موفقیت در اداره کل استاندارد سپری کند.
تیموری افزود: بخشی از این آزمونها شامل آشنایی تخصصی با روشهای آزمون فرآورده تولیدی مورد نظر است، همچنین این فرد باید دورههای عمومی لازم را نیز در اداره کل استاندارد سپری کند.
وی ادامه داد: پس از سپری شدن این مراحل، تأیید صلاحیت نامبرده در کمیتهای متشکل از مدیر کل استاندارد، رییس اداره اجرای استاندارد، رییس امور آزمایشگاهها و مسئول آموزش اداره کل مطرح و ضمن بررسی مدارک نامبرده نسبت به صدور گواهی تأیید صلاحیت اقدام میشود.
تیموری ادامه داد: مدیران کنترل کیفیت باید دقیقاً مطابق با شرح وظایف مندرج در آییننامه تأیید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت اقدامات لازم را در واحد تولیدی مورد نظر انجام دهد.
وی افزود: لازم به ذکر است که حساسیت و اهمیت فعالیت مدیران کنترل کیفیت به حدی است که آییننامه مذکور توسط هیئت وزیران خطاب به همین افراد به تصویب رسیده است.
مدیرکل استاندارد همدان با تأکید بر اینکه هر واحد تولیدی برای هر شیفت کاری خود ملزم به به کارگیری یک مدیر کنترل کیفیت است، تصریح کرد: کارشناسان اداره کل طی بازرسیهای مکرر نسبت به بازدیدهای فنی خود از واحدهای تولیدی اقدام و بر اساس چک لیستهای تعیین شده و مطابق با شرح وظایف مدیران کنترل کیفیت فعالیتهای آنان را در واحدهای تولیدی رصد میکنند.
وی با بیان اینکه این امر نظارت کامل مدیران کنترل کیفیت را در خصوص کنترل کیفیت محصولات تولید شده چند برابر میسازد، اظهار داشت: این مهم باعث میشود که یک محصول تولیدی با شرایط مناسب نظارت و کنترلی در واحد تولیدی به دست مصرفکننده برسد.
انتهای پیام/89002/خ30/ژ1001