اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

اسناد اسنودن از وجود پایگاه محرمانه جاسوسی انگلیس در خاورمیانه پرده برداشت

اسنادی که «ادوارد اسنودن» از «اداره کل ارتباطات دولتی» انگلیس به دست آورده، نشان می‌دهد انگلیس پایگاهی سری در خاورمیانه راه‌اندازی کرده که تمام اطلاعات اینترنتی و مکالمات برخط را ضبط و بررسی می‌کند.

اسناد اسنودن از وجود پایگاه محرمانه جاسوسی انگلیس در خاورمیانه پرده برداشت

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه «ایندیپندنت»، انگلیس پایگاهی مخفی در خاورمیانه دارد از که طریق آن بر حجم گسترده‌ای از ایمیل‌ها، تماس‌های تلفنی و ارتباطات اینترنتی عبوری از منطقه، نظارت می‌کند. این پایگاه، اطلاعات را به نمایندگی از آژانس‌های اطلاعاتی غربی جمع‌آوری می‌کند.

این پایگاه قادر است با نفوذ به سامانه‌های فیبر نوری که از آب‌های منطقه عبور می‌کند، اطلاعات رد و بدل شده در آن را رصد و ضبط کند.

داده‌های جمع‌آوری‌شده بعد از پردازش به «اداره کل ارتباطات دولتی» انگلیس (آژانس جاسوسی برخط) ارسال شده و از آنجا با آژانس امنیت ملی آمریکا، به اشتراک گذاشته می‌شوند. دولت انگلیس مدعی است که این پایگاه بخشی کلیدی و مهم برای «جنگ غرب علیه ترور» است و نسبت به حملات تروریستی احتمالی، «هشدار زودهنگام» صادر می‌کند.

روزنامه ایندیپندنت مدعی است که از محل دقیق این پایگاه نیز مطلع است، اما فعلا آن را اعلام نمی‌کند. این اطلاعات از اسناد محرمانه‌ای که «ادوارد اسنودن» افشاگر آمریکایی منتشر کرده، به دست آمده است. اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا است که از چند ماه قبل دست به افشاگری گسترده در مورد فعالیت‌های جاسوسی آمریکا زده است.

تاسیسات خاورمیانه‌ای رصد ارتباطات اینترنتی، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برای انگلیس و آمریکا برخوردار است، چراکه قادر است بر تمام اطلاعات رد و بدل شده از کابل‌‌های زیرآبی را کپی کرده و در ابررایانه‌های خود ذخیره کند. این اطلاعات در مرحله بعد برای استخراج اطلاعات مد نظر، مورد ارزیابی و کنکاش قرار می‌گیرند.

اطلاعات مربوط به این پروژه در بخشی از 50 هزار سندی آمده که «ادوارد اسنودن» در سال 2012 به دست آورده است. وی این اسناد را از یک پایگاه داخلی «اداره کل ارتباطات دولتی» انگلیس دانلود کرده است. این سامانه که به «جی‌سی‌ویکی» موسوم است، عملکردی نظیر «ویکی‌پدیا» دارد با این تفاوت که تمام اطلاعات موجود در آن، در طبقه‌بندی فوق‌محرمانه یا بالاتر قرار دارد.

به نوشته ایندیپندنت، دولت انگلیس به شدت تلاش می‌کند تا از افشای اطلاعات بیشتر در این مورد و مشخص شدن محل دقیق این پایگاه جلوگیری کند. بنا بر این گزارش، مسئولان روزنامه گاردین هم تعهد داده‌اند که از این پس اسنادی را که می‌تواند امنیت ملی انگلیس را به خطر بیاندازد، منتشر نکنند. گاردین اولین روزنامه‌ای بود که اسناد ارائه‌شده توسط اسنودن را افشا کرد. چند روز قبل نیروهای اطلاعاتی انگلیس با ورود به دفتر این روزنامه در لندن، مسئولان گاردین را وادار کردند تا حافظه‌های رایانه‌ای حاوی اطلاعات محرمانه فعالیت‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس را معدوم کنند.

با این وجود به نظر نمی‌رسد افشاگری‌ها در مورد این فعالیت‌ها دستکم در آینده نزدیک پایان یابد، چراکه «گلن گرینوالد» خبرنگار آمریکایی گاردین که چند هزار سند را از اسنودن تحویل گرفته و اکنون در برزیل ساکن است، بعد از بازداشت «دیود میراندا» هم‌خانه‌ای‌اش در فرودگاه لندن، تهدید کرده است که «تهاجمی‌تر» رفتار کرده و به زودی اسنادی را منتشر کند، که دولت انگلیس از اقدامات اخیرش پشیمان شود.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول