اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نماینده ولی‏فقیه در گلستان:

باید همواره احساس کمبود و نیاز به درگاه حقتعالی داشته باشیم

نماینده ولی‏فقیه در استان گلستان گفت: باید همواره احساس کمبود و نیاز به درگاه حقتعالی داشته باشیم.

باید همواره احساس کمبود و نیاز به درگاه حقتعالی داشته باشیم

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، آیت‏الله سید کاظم نورمفیدی شامگاه شنبه در جمع مردم گرگان اظهار داشت: از نظر اهل معرفت، عبادت برای قرب به حق است، در حالی که عبادت باید برای قرب به پروردگار باشد، اما ما او را برای دل خودمان عبادت می‏کنیم.

وی، فلسفه عبادت را رسیدن به مقام قرب الهی دانست و افزود: آیا این، احساس ترس در ما نمی‏کند؟ این مهم در بعضی از روایات آمده و از احادیث قدسیه هم هست. 

بندگان من به رحمت من تکیه کنند و به فضل من امیدوار باشند

نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: پروردگار به پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند بندگان من به عبادت خود اکتفا نکنند، چون هر چه تلاش و جدیت کنند؛ حتی اگر تمام عمرشان را در راه بندگی و عبادت بگذرانند باز هم نمی‏توانند حق بندگی را ادا کنند.

نورمفیدی ادامه داد: لکن پروردگار بر همین اساس می‏فرماید که بندگان من به رحمت من تکیه کنند و به فضل من امیدوار باشند، در بعضی از دعاها داریم که پروردگارا با ما با فضل، لطف و احسانت رفتار کن نه با عدالتت.

وی توضیح داد: پروردگارا چقدر به ما نعمت داده‌ای؟ ما در دوران عمر چقدر از نعمت دم و بازدم استفاده می‏کنیم؟ آیا می‏توانیم شکر همین یک نعمت را به جا آوریم؟ بنابراین اگر قرار باشد پروردگار براساس عدلش با ما رفتار کند ما چه جوابی داریم به او بدهیم؟ بنابراین از او می‏خواهیم که از راه فضل و کرم با ما برخورد کند. 

باید همیشه احساس کمبود و نیاز به درگاه ذات اقدس الهی داشته باشیم

امام جمعه گرگان، یکی دیگر از عوامل ترس از پروردگار را عدم توانایی انسان در به جا آوردن حق بندگی دانست و گفت: چون پروردگار دائم‏الربوبیه است و ما نمی‏توانیم دائم‏العبودیه باشیم باید همیشه احساس کمبود و نیاز به درگاه ذات اقدس الهی داشته باشیم.

نورمفیدی اضافه کرد: نکته دیگر اینکه عبادت فرع معرفت بوده و حد عبادت معلول حد معرفت است، آیا ما پروردگار را آنگونه که شایسته است شناخته‏ایم؟ کسی حتی پیامبر عظیم‏الشأن اسلام (ص) نمی‏تواند ادعای شناخت کامل پروردگار را داشته باشد. پیامبر اسلام (ص) می‏فرمایند: پروردگارا ما آنگونه که حق عبادت و بندگی توست نمی‏توانیم بندگی کنیم و آنگونه که شایسته است نمی‏توانیم بشناسیم.

به گفته وی، بنابراین انسان آنگونه که شایسته پروردگار است نمی‏تواند او را بشناسد، چنین فردی چگونه می‏تواند ذات اقدس الهی را به نحو شایسته عبادت کند؟ 

نماینده ولی‏فقیه در استان گلستان با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) هم در این زمینه اظهار عجز می‏کند، خاطرنشان کرد: این موضوع برای کسی که اهل معرفت، عشق و محبت و عاشق ذات اقدس الهی باشد، مهم است.

نورمفیدی با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل ترس از پروردگار پرخطر بودن راه آخرت است، اظهار داشت: در زندگی این دنیا به ویژه در این زمانه هر لحظه خطر افتادن در دام شیطان وجود دارد، شیطان با ما چه می‏کند؟ حتی در حالت مرگ هم سعی می‏کند ایمان را از ما بگیرد.

وی اضافه کرد: اینکه همیشه تحت نظارت مأموران الهی هستیم، مأمورانی که چیزی از نگاه آنها پنهان نمی‏ماند به خاطر خطرات افتادن به دام شیطان است.

نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: پروردگار خیانت چشم را که بسیار مبهم است و آنچه را که در سینه پنهان است را می‌داند.

نورمفیدی سئوالاتی از قبیل اینکه مرگ چه بر سر ما می‏آورد؟ عالم برزخ و قیامت چه بر سر ما می‏آورند؟ را موجب ایجاد ترس در انسان‏ها ذکر و تأکید کرد: ترس و امید باید در کنار هم باشند.     

انتهای پیام/83003/ذ30/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول