اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل

پیشنهاد والی «غزنی» به طالبان

پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی جایگزین دفتر قطر شود

والى غزنى از طالبان خواست به جای دفتر دوحه قطر شهر غزنی را که به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی انتخاب شده برای ایجاد دفتر خود انتخاب کند.

پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی جایگزین دفتر قطر شود

به گزارش خبرگزاری فارس، «موسی‌خان اکبرزاده» والی غزنی در نشست «شوراى همبستگى اقوام» در غزنى گفت: اگر طالبان واقعا به دنبال صلح هستند به جای ایجاد دفتر در دوحه شهر غزنی را برای گشایش دفتر خود انتخاب کنند.

به نقل از پایگاه خبری «پژواک» این نشست روز گذشته با حضور صدها تن از سران قومى و نمایندگان احزاب سیاسى ولایات «میدان وردک»، «پکتیا»، «پکتیکا»، «خوست» و «زابل» برگزار شد.

شرکت کنندگان این نشست در سخنان خود از طالبان خواستند که از جنگ دست بردارند و در مذاکرات صلح بین‌الافغانی حاضر شوند.

اکبرزاده در سخنان خود در این نشست خاطرنشان کرد که اگر بهانه طالبان، حضور خارجى‌ها است، پس آنها در قطر و در دفترى که سکونت دارند، نانى که می‌خورند و رفت آمدشان در خودروهای کیست؟

والى غزنی افزود: جنگ حاضر براى حفظ منافع خارجى‌ها است اما ضرر آن به افغان‌ها می‌رسد.

«حاجى شهباز خان» یکى از سران قومى پکتیکا، جنگ جارى را برادرکشى خواند و افزود که مردم بعد از این به صلح و امنیت نیاز دارند.

وى از مسئولان دولتى خواست که شرایط مطمئنی را براى انتخابات آینده فراهم سازند تا این روند بدون نقلب و با مشارکت همه افغان‌ها طی شود.

«الله‌نظر ضیایى» رئیس شوراى «تره‌کى» غزنى نیز از طالبان خواست تا دست از جنگ برداشته و با افغان‌ها مذاکره کنند.

ضیایى گفت: دراین جنگ اگر افراد طالبان کشته می‌شوند یا سربازان ارتش و پلیس، تمامى آنان افغان هستند و نباید کشتار افغان‌ها ادامه یابد.

وی بر ضرورت وحدت میان اقوام تأکید کرد و افزود که باید از منافعى به نام پشتون، تاجیک، هزاره، ازبک و سایر اقوام صرف نظر شود.

این نخستین باری است که سران قومى چند ولایت با هدف همبستگى اقوام و برقراری صلح و جلوگیرى از قوم‌گرایی دورهم جمع می‌شوند.

بیست و هشتم خردادماه سال جاری دفتر طالبان در دوحه پایتخت قطر با پرچم و نام «امارت اسلامی» با حمایت قاطع آمریکا و میانجی‌گری قطر به طور رسمی افتتاح شد.

اقدامی که واکنش‌های شدید دولت افغانستان را در پی داشت و به دلیل فشارهای کرزی و دولت وی، در نهایت پرچم طالبان را پایین کشیدند و نام امارت اسلامی را از سردر این دفتر حذف کردند که این تصمیم منجر به نارضایتی طالبان و تعلیق موقت مذاکرات صلح در این دفتر شد.

انتهای پیام/خ

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول