ابوالحسن لطفی دهیار روستای خرم چماز و دبیر برگزاری این همایش در گفتوگو با خبرنگار فارس در نکا اظهار داشت: این جشنواره با همکاری شرکت حیدربابای شمال و با هدف شناساندن تمشک به عنوان ماده غذایی مفید به جامعه و ارزش غذایی و همچنین اقتصادی آن برای جامعه برگزار میشود.
وی معرفی توانمندیهای روستای خرمچماز و محصولات کشاورزی و صنایعدستی، پخت نان و غذاهای محلی را از برنامههای جانبی جشنواره عنوان کرد.
لطفی با بیان اینکه با شروع فصل برداشت تمشک اشتغالزایی مناسبی در روستاهای منطقه ایجاد میشود، خاطرنشان کرد: به طور متوسط روزانه پنج تا هفت تن تمشک از مناطق روستایی برداشت میکنیم و به این ترتیب فروش آن به شرکت تعاونی در اشتغال دورهای و فصلی اهالی روستا بسیار مؤثر است.
وی ادامه داد: سال گذشته 100 تن تمشک از جنگلهای خرمچماز نکا برداشت و تحویل شرکت تعاونی شد تا در تولید فرآوردههای تمشک و صادرات نقشآفرین باشد.
جعفر سعیدی مسئول هماهنگی این جشنواره و همچنین مسئول جمعآوری و فروش تمشک منطقه به شرکت تعاونی با اشاره در این جشنواره جمعه 14 تیرماه با هدف معرفی گیاه تمشک و خواص دارویی و فرآوردههای جانبی آن برگزار میشود، تصریح کرد: تمشک به دلیل برخورداری از آنتیاکسیدان قوی خاصیت ضدسرطانی دارد و از روند پیر شدن سلولها جلوگیری میکند و عملکرد بدن و مغز را بهبود میبخشد.
براساس تحقیقات علمی، تمشک درختچهای از تیره گل سرخیان است که به حالت وحشی در نقاطی مانند گیلان، مازندران و آذربایجان فراوان است.
در گیلان و مازندران به این گیاه تمش، تمشک ولش، بولوش و بوروش و در آذربایجان بؤیورتکن میگویند. تمشک گیاهی است با ساقههای تیغدار که در کنار جادهها و مزارع و جنگلها به صورت انبوه میروید، برگهای این گیاه متناوب و گوشوارکدار و شامل سه تا پنج برگچه است.
تمشک، میوهای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت میشود، میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده میشود.
بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگلها و صحراها میروید و گاهی آن را میکارند و نامهای دیگر تمشک، توت وحشی و سهگلی است که ساقههای تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است.
گفتنی است که گلهای تمشک به رنگهای سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماههای مرداد پدیدار میشود و تا مهر دوام دارد.
قسمتهای مورد استفاده بوته تمشک شامل میوه، برگ، تخم، دانه و گل است.
به گزارش فارس از نکا، تحقیقات نشان داده است که خوردن تمشک پیری را به تأخیر انداخته و به جلوگیری از روند پیر شدن سلولها کمک میکند و همچنین عملکرد بدن و مغز را بهبود میبخشد.
فروش تمشک در بازار و مراکز فروش و میوه فروشیها محدود است اما با رفتن به دل طبیعت و جنگل میتوانید پیری خود را با استفاده از این ماده خوراکی به تأخیر بیندازید.
انتهای پیام/86002/م30/ض1002