اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  فارس من

تلاش واشنگتن برای ماندن در «ماناس»/نظامیان آمریکایی قصد ترک قرقیزستان را ندارند

هرچه به زمان پایان قرارداد حضور پایگاه نظامی آمریکا در قرقیزستان نزدیک می‌شویم تلاش‌های مقامات واشنگتن برای ماندن در این پایگاه تشدید می‌شود، گویا آمریکا قصد ترک پایگاه ماناس را ندارد.

تلاش واشنگتن برای ماندن در «ماناس»/نظامیان آمریکایی قصد ترک قرقیزستان را ندارند

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، دوران حضور نیروهای ایالات متحده در قرقیزستان در سال 2014 به پایان می‌رسد اما گویا آنان نمی‌خواهند پایگاه هوایی ماناس را که در 23 کیلومتری بیشکک واقع است، ترک کنند.

«سرهنگ جان میلارد» که به عنوان رئیس جدید پایگاه ماناس تعیین شده است در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: مسئله آینده این پایگاه به حمل‌ونقل تجهیزات نظامی ارتباط دارد و این موضوع باید در سطح حکومت‌های 2 کشور حل‌وفصل شود.

این مسئله در حالی است که پیش از این پارلمان قرقیزستان قانون انصراف از تمدید موافقت‌نامه‌های مربوط به این مرکز را به تصویب رساند.

پایگاه ماناس از سال 2001 در قلمرو قرقیزستان فعالیت می‌کند. جان میلارد در گذشته فرمانده گروه‌های ضربتی نیروهای هوایی (تراویس کالیفرنیا) بود که به عنوان هفدهمین فرمانده پایگاه ماناس تعیین شده است.

با این وجود، رهبری قرقیزستان بارها وعده داده است که این پایگاه برای حمل‌و‌نقل سربازان و تجهیزات ایالات متحده به افغانستان و همچنین جهت سوخت‌گیری نیروهای هوایی ایالات متحده که در مبارزه با طالبان شرکت می‌کنند، استفاده می‌شود.

«الماس‌بیک آتامبایف» رئیس جمهور قرقیزستان اخیرا در صحبت با روزنامه‌نگاران و مقامات روسیه اظهار داشت که سرنوشت این پایگاه حل شده و آمریکایی‌ها تنها برای یک سال دیگر مهلت استفاده از آن را خواهند داشت.

از سوی دیگر، طرف آمریکایی علاقمند به حفظ یک مرکز نظامی در قلب آسیا بوده و معتقد است که آینده این پایگاه بسیار تیره به نظر می‌رسد.

تقریبا تمام دیپلمات‌های ایالات متحده و مقامات نظامی می‌گویند، مذاکرات با طرف قرقیزستان ادامه دارد.

در این رابطه جان میلارد فرمانده جدید این پایگاه در مصاحبه‌ با پایگاه خبری «Kloop.kg» در پاسخ به این سؤال که آیا قرقیزستان را ترک خواهید کرد و مرکز حمل‌ونقل را خواهید بست؟، گفت: باید بگویم که مذاکرات در این رابطه با دولت قرقیزستان ادامه دارد و نمی‌دانم که آنان چه تصمیمی خواهند گرفت.

با این حال، نه تنها پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا بلکه بسیاری از سازمان‌های غیردولتی طرفدار غرب در قرقیزستان نیز در راستای منافع واشنگتن علاقمند به حفظ این پایگاه هستند.

از سوی دیگر، قرقیزستان از ناحیه حضور پایگاه ماناس در این کشور سالیانه مبلغ 60 میلیون دلار اجاره دریافت می‌کند.

با این وجود، در این اواخر که عزم مقامات قرقیزستان برای خروج پایگاه نظامی آمریکا از کشورشان شکل جدی‌تری به خود گرفته است، واشنگتن از طریق سازمان‌های غیردولتی غربگرا و همچنین تحریک فعالیت مخالفین داخلی در قرقیزستان به دنبال اعمال فشار بر دولت بیشکک در جهت انصراف از تصمیم خروج این پایگاه می‌باشد.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول