مهدی حسینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: به منظور پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام به ویژه بیماری خونریزیدهنده تب کریمه کنگو، در دو ماه نخست امسال، 97 هزار و 333 متر مربع از جایگاههای نگهداری دام استان مورد سمپاشی قرار گرفت که نسبت به مدت مشابه خود در سال گذشته 36 درصد رشد داشته است.
وی افزود: همچنین طی این مدت 252 هزار و 330 رأس دام نیز علیه بیماریهای دامی مایهکوبی شد.
سرپرست دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو، بیماری ویروسی قابل انتقال بین انسان و دام است که در حیوانات فاقد علائم بالینی بوده و فقط دام آلوده دچار یک تب ملایم و گذرا میشود.
حسینی ادامه داد: در صورتی که حیوانات بیمار در هفته اول آلودگی و هنگامی که هنوز ویروس در خون دام وجود دارد کشتار شود، خون، خونابه، سایر ترشحات و اندامهایی نظیر کبد میتواند برای افرادی که با این حیوان سر و کار دارند مخاطرهآمیز باشد.
وی اذعان داشت: لذا به منظور پیشگیری از انتقال بیماری از طریق مصرف گوشت و فرآوردههای دامی، اکیدا توصیه میشود قبل از خرد کردن، لاشه دام به مدت 24 ساعت و جگر به مدت 48 ساعت در دمای چهار درجه (دمای پایین یخچال) نگهداری شود.
سرپرست دامپزشکی سیستان و بلوچستان متذکر شد: همچنین برای اطمینان بیشتر حتما از لباس کار مجزا، دستکش مناسب و عینک برای خرد کردن لاشه استفاده شود.
انتهای پیام/75002/خ20/ض1002