اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

نابودی عادت‌های خوب تغذیه‌ای با مصرف‌ فست‌فودها‌

مصرف گسترده‌‌ فست‌فود‌ها‌‌ فرصت دور سفره جمع‌‌ شدن را از خانواده‌ها گرفته و عادت‌های خوب تغذیه‌ای را از بین می‌برد.

نابودی عادت‌های خوب تغذیه‌ای با مصرف‌ فست‌فودها‌

به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، در سفره ایرانی غذاهای سالم از انواع سبزی، مواد لبنی و تخم‌مرغ تهیه می‌شود که از نظر ارزش تغذیه‌ای نیز بسیار مناسب هستند، اما مصرف گسترده‌‌ فست‌فود سبب می‌شود، میزها و سفره‌های غذا در خانواده‌ها به فراموشی سپرده شده و فرصت دور هم جمع‌‌ شدن از خانواده‌ها گرفته ‌شود.

وجود سوسیس و کالباس در پیتزاها با دارا بودن ترکیبات نیتریت و نیترات و به دلیل واکنش و ترکیب احتمالی آنها با آمین‌ها، سرطان‌زا است.

مصرف فست‌فودها میزان دریافت ویتامین و مواد معدنی را کاهش می‌دهد

جوانان و نوجوانانی که در یکی از وعده‌های غذایی روزانه خود فست‌فود می‌خورند، نسبت به سایر همسالان خود کالری، نمک و چربی بیشتر و ویتامین و مواد معدنی کمتری دریافت می‌کنند که شانس ابتلا‌ به چاقی، دیابت و حمله قلبی را در آنها به شدت افزایش می‌دهد.

اسیدهای چرب اشباع در روغن‌های جامد‌ که به آن چربی قاتل گفته می‌شود، بالا است و با رسوب در دیواره سرخرگ‌ها ‌آنها را مسدود می‌کند که خود عاملی برای بیماری‌های قلب و عروق‌، سکته‌های قلبی و مغزی است.

استفاده‌ زیاد از طعم‌ دهنده‌ها، روغن‌های اشباع، مواد قندی و نمک، طعم خوشمزه‌ای به این نوع غذاها می‌دهد و ذائقه‌‌ بچه‌ها و حتی بزرگسالان را گمراه می‌کند و آنها را به سمت مصرف هر چه بیشتر سوق می‌‌دهد.

افزایش چربی‌های مضر در دیواره ‌سرخ‌رگ‌ها‌، نمک فراوان و فشار خون‌، خوردن نوشابه و چاقی‌، کمبود مواد مغذی‌، پرخوری و تمایل کم به مصرف غذاهای سنتی‌، مضرات هفتگانه مصرف غذاهای فست‌فود است و اسید موجود در نوشابه‌های گازدار موجب فرسایش مینای دندان می‌شود.

اگر کودک در سن پایین از نظر مواد مغذی کمبود داشته باشد، حتماً در دوران نوجوانی نیز دچار این مشکل می‌شود، کودکان و نوجوانانی که زیاد از این غذاها استفاده می‌کنند، دچار کمبود کلسیم و ویتامین D هستند.

11 درصد‌ دانش‌آموزان‌ رفسنجان‌ مبتلا به چاقی‌ هستند

صادقی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به مبتلا بودن 11 درصد از دانش‌آموزان‌ رفسنجانی به چاقی‌ گفت‌: افزایش وزن ناشی از مصرف غذاهای چرب‌، سرخ شدنی ‌و فست‌فودی شامل سوسیس و کالباس حاوی نمک فراوان‌ ‌زمینه‌ساز بروز بیماری‌های پوکی استخوان، دیابت‌ و قلبی و عروقی است.

وی بیان داشت: بهتر است والدین و همه ‌افراد به ویژه کودکان و بچه‌های چاق با تغییر روش زندگی غذاهای سنتی حاوی کلسیم‌ را جایگزین غذاهای آماده زیان‌آور‌ کنند.

اجرای طرح «قلب سالم ایرانیان» در 76 مدرسه‌ رفسنجان

جمالی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت‌: با آغاز برنامه کشوری قلب سالم ایرانیان در 10 دانشگاه برگزیده کشور‌، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به آشنا کردن دانش‌آموزان پایه‌های چهارم‌، پنجم و ششم‌ با مضرات مصرف فست‌فودها و راه‌های داشتن قلبی سالم از چند روز پیش ‌به مدت یک ماه پرداخته است.

وی افزود‌: محتوای این طرح شامل آموزش مستقیم دانش‌آموزان به صورت کلاسی‌، نصب پوستر و بنر در مدارس‌، توزیع کتابچه شعر و اجرای گروه نمایش با شعار «‌فست‌فود کمتر قلب سالم‌تر‌» در 76 مدرسه‌ به بیش از 7 هزار دانش‌آموز ارائه شد.

چند توصیه ‌مفید‌

مصرف سس مایونز و پنیری‌ که حاوی چربی زیادی هستند، ممنوع‌، گوشت‌ها را سرخ نکنید، بلکه کبابی کنید.

مصرف میوه‌ها و سالاد‌ها را فقط به موقع غذا خوردن نیندازید.

..............................

گزارش از زهرا بمی‌نژاد

..............................

انتهای پیام/80016/ش40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول