اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

دبیر جشنواره بهار نارنج تنکابن:

کشت مرکبات در تنکابن 400 ساله شد

دبیر برگزاری چهارمین جشنواره بهار نارنج تنکابن با اشاره به 400 ساله شدن کشت مرکبات در این شهرستان گفت: چهارمین جشنواره بهار نارنج تنکابن با محوریت حفظ فرهنگ بومی برگزار می‌شود.

کشت مرکبات در تنکابن 400 ساله شد

به گزارش خبرگزاری فارس از تنکابن، چهارمین جشنواره بهار نارنج این شهرستان با محوریت حفظ فرهنگ بومی و احیای سنت‌‌های پسندیده روستایی به ویژه در مقوله‌ فعالیت‌های مفید خانگی که با اقتصاد خانوار نیز مرتبط است، تلاش می‌کند علاوه بر معرفی و ترویج این امور، گردشگرانی که به منطقه می‌آیند را نیز با آداب، رسوم و سنت‌های دیرینه روستائیان و مردم این منطقه آشنا کند.

دبیر چهارمین جشنواره بهار نارنج تنکابن امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد با بیان اینکه این جشنواره با محوریت حفظ فرهنگ بومی تلاش می‌کند تا سنت‌‌های پسندیده مردمان این دیار تاریخی را احیا کند، افزود: این جشنواره برای ارتقای سطح اقتصادی، ارزش‌های والای فرهنگ بومی و اهمیت طبیعت را به گردشگران منطقه تنکابن و غرب مازندران معرفی می‌کند.

رئیس هیئت مدیره جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست نیز  گفت: این جشنواره با حمایت شورای اسلامی شهر و بخش خرم‌آباد و همچنین بخشداری و شهرداری با همکاری جهاد کشاورزی تنکابن و مرکز تحقیقات مرکبات بخش خرم‌آباد با 35 غرفه جنبی شامل صنایع دستی، پوشاک محلی، زیورآلات، گلیم، سفال و همچنین دست پخته‌هایی مانند شیرینی‌ها، مربا، کمپوت، غذای خانگی محلی و نیز غرفه‌هایی از تابلوهای نقاشی رنگ روغن هنرمند تنکابنی علی ملاحسینی با موضوع طبیعت و غرفه هلال‌احمر و عرضه نهال مرکبات در کنار برنامه عرق‌گیری از بهار نارنج برگزار شده است.

خدیجه اشکواری با انتقاد از اینکه با مدرن شدن زندگی امروزی بیشتر مردم در بسیاری از نقاط منطقه که سابقه کشت مرکبات در آن بسیار بالاست از سنت‌ها و فرهنگ گذشتگان خود فاصله گرفته‌اند و نسبت به بسیاری از امور که به فرهنگ و اقتصاد خانوار مرتبط بوده بی‌توجه شده‌اند، گفت: سابقه کشت مرکبات در تنکابن به ویژه خرم‌آباد امروزی که مرکز محلال و ثلاثه قدیم، گستره‌ای شامل املش تا محمود‌آباد امروزی را شامل می‌شد به 400 سال می‌رسد.

وی یادآور شد: با گذشت زمان و بی‌توجهی به سنن پسندیده این مردم، بسیاری از این رسوم در حال فراموشی و حتی نابودی است و این جشنواره تلاش می‌کند تا این رسوم و فرهنگ‌های ریشه‌ای را احیا کند؛ در این جشنواره در کنار تشویق مردم به کاشت حداقل یک نهال مرکبات در خانه‌هایشان؛ این فرهنگ و آداب پیشینیان را نیز در قالب برنامه‌های فرهنگی و غرفه‌های معرفی کارهای دستی و دست‌پخت‌ها زنده می‌کنیم.

اشکواری از حمایت مردم و حضورشان در این نمایشگاه و تلاش‌های شورای اسلامی شهر و بخش و همچنین شهرداری و بخشداری خرم‌آباد تنکابن و مرکز تحقیقات مرکبات بخش خرم‌آباد تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/86020/ز30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول