اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

متخصص طب سنتی یزدی رتبه دوم پژوهشگر جوان جشنواره ملی رازی را کسب کرد

مجید امتیازی، متخصص طب سنتی موفق به کسب رتبه دوم پژوهشگر جوان جشنواره ملی رازی در حوزه طب سنتی شد.

متخصص طب سنتی یزدی رتبه دوم پژوهشگر جوان جشنواره ملی رازی را کسب کرد

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، هجدهمین جشنواره ملی تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در دی ماه 91 در دو بخش محققین و محققین جوان برگزار شد که در کمیته تخصصی طب سنتی دکتر مجید امتیازی با ارائه مقاله (atheroprotector role of the spleen based on the teaching of Avicenna (Ibn Sina که در مجله international journal of cardiology با IF 7 به چاپ رسیده و داشتن مجموع پنج مقاله در رزومه خود موفق به کسب مقام دوم محققین جوان شد.

مجید امتیازی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یزد با اشاره به عنوان مقاله‌اش تحت عنوان "نقش محافظتی طحال در برابر پلاک‌های آترومی، بر اساس آموزه‌های ابن سینا (ابوعلی سینا)" اظهار داشت: با توجه به اهمیت و جایگاه طب سنتی ایران در این مقاله سعی شد تا دیدگاه ابن سینا در مورد اهمیت و نقش حیاتی طحال در مورد یکی از عملکردهای مهم و اساسی خودش یعنی نقش محافظتی آن در برابر بیماری آترواسکلروز بر اساس شواهد و قرائن موجود و مکتوب در منابع معتبر طب سنتی و کتاب قانون بیان شود.

وی افزود: طب رایج سال­‌ها طحال را به عنوان بخشی از بدن انسان می‌داند که انسان می‌تواند بدون آن به زندگی خود ادامه دهد. این دیدگاه سال‌های متمادی وجود داشته است و به همین علت بوده است که طحال را به راحتی در برخی از آسیب دیدگی‌های ناشی از تروما‌ها و یا برخی از اختلالات خونی از بدن خارج می‌کردند این در حالی است که در تحقیقات اخیر که توسط محققان انجام شده، بیانگر این واقعیت است که برداشت طحال می‌تواند نقش موثری در گسترش پلاک­های آترومی در عروق داشته باشد و پلاک­های آترومی زمینه ساز و عامل اصلی آترواسکلروز است که خود یکی از عوامل مهم و شناخته شده بیماری‌های مختلف قلبی و عروقی است.

امتیازی همچنین عنوان کرد: حکمای ایران زمین به ویژه پزشکان مشهور ایرانی­الاصلی چون ابن سینا نه تنها طحال را در بدن انسان به عنوان یک ارگان حیاتی و عملکردی می‌شناختند بلکه نقش و جایگاه خاصی هم برای آن در نظر گرفته بودند به همین دلیل علاوه بر اینکه در بررسی بیماری های هر یک از اعضای بدن دسته بندی­های مفصلی برای امراض طحال در کتب مرجع طب سنتی بیان شده، راهکارهای درمانی و شیوه‌های تشخیص آن‌ها هم بر اساس فیزیوپاتولوژی طب سنتی هر یک به تفصیل عنوان شده است.

وی ادامه داد: در این مقاله بر اساس این اصول بیماری‌شناسی و نقش عملکردی ارگان طحال در بدن انسان و جایگاهی که این عضو در برقراری هوموستاز و تعادل اخلاطی و مزاجی فردی و بدنی عهده دار است، رابطه بین اختلال عملکردی طحال و بیماری آترواسکلروز هم با توجه به شواهد و مقالات موجود در طب رایج و هم بر اساس شواهد موجود در منابع مکتوب و معتبر طب سنتی مانند کتاب قانون بیان و با هم مقایسه شده است.

رئیس سلامت طب سنتی اردکان یزد متذکر شد: علاوه بر آن این نکته مهم و اساسی هم در این مقاله عنوان شده است که این موضوع که طحال می‌تواند نقش محافظتی در برابر بیماری آترواسکلروز داشته باشد و در سال‌های اخیر طب رایج به احتمال وجود این نقش پی برده است و هنوز در مراحل بررسی و مطالعه است، حکمای ایران زمین و بزرگان این مرز و بوم قرن‌ها قبل این ارتباط را شناخته بودند و راهکارهای عملی هم برای تقویت نقش محافظتی طحال در برابر آترواسکلروز پیشنهاد داده بودند.

دکتر امتیازی متخصص طب سنتی ایران فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و در حال حاضر به عنوان رئیس دانشکده طب سنتی شهید صدوقی یزد مشغول به فعالیت است.

انتهای پیام/2464/و30/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول