اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عطش تماشاگران تراکتورسازی زودتر از تصور سیراب شد

فتیله تراکتوری‌های 2 آتیشه پایین کشیده شد/ تبریزی‌ها چشم خوردند

پرنشدن ورزشگاه یادگار امام (ره) در حاشیه شکست تراکتورسازی مقابل الشباب عربستان در سایه قرار گرفت.

فتیله تراکتوری‌های 2 آتیشه پایین کشیده شد/ تبریزی‌ها چشم خوردند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، در دور چهارم لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا تیم تراکتورسازی تبریز میزبان الشباب عربستان بود. تراکتورسازی که بازی رفت را واگذار کرده بود به دنبال جبران شکست و بازگشت به صدر جدول بود، اما الشباب با بازی حرفه‌ای خود موفق شد تراکتورسازی را در تبریز با یک گل شکست دهد.

آنچه در سایه شکست تراکتورسازی مقابل الشباب قرار گرفت عدم تکمیل ظرفیت ورزشگاه یادگار امام بود. تنها 52 هزار تماشاگر در ورزشگاه حضور یافته و طبقه دوم ورزشگاه خالی و بخشی‌هایی از پشت دروازه هر دو تیم در طبقه  اول نیز خالی از تماشاگر بود.

اینکه حتی بازی آسیایی تراکتورسازی نیز ورزشگاه را پر نمی‌کند مسئله عجیبی است که باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

البته افت تعداد تماشاگران تراکتورسازی در سه سال گذشته نشان دهنده کم شدن شور و شوق هواداران این تیم  برای حضور در ورزشگاه است. تراکتورسازی در لیگ برتر دوره نهم در حالی که به مقام هفتم دست یافت بیشترین تماشاگر را داشت. سال بعد با این که تراکتور سازی پنجم شد اما تماشاگر کمتری از بازی‌های این تیم استقبال کرد. کسب رتبه‌های بهتر و به موازات آن کم شدن تماشاگران تراکتورسازی ادامه داشته و فصل گذشته با وجود دوم شدن تراکتورسازی میانگین تماشاگران تراکتورسازی نسبت به دو سال گذشته کمتر بود.

به طور نمونه در سال 88 بازی نه چندان حساس تراکتورسازی تبریز با پاس همدان بیش از 60 هزار تماشاگر را به ورزشگاه کشانده بود، اما در بازی تیم‌های اول و دوم جدول تراکتورسازی با استقلال در تبریز و در این فصل که اوج حساسیت جدول فصل بوده و به نوعی بازی انتقامی برای تراکتورسازی از قلعه نویی فرض می‌شد، تنها 50 هزار تماشاگر در ورزشگاه حضور داشتند.

همچنین در سال‌های 88 و 89 در بازی تراکتورسازی با استقلال و پرسپولیس در تهران تعداد هواداران تیم تبریزی بیشتر از میزبان بود، اما در سال گذشته به رغم استقبال خوب، تعداد تماشاگران تراکتورسازی در تهران نیز افت کرده است.

به راستی بر سر پرتماشاگرترین تیم لیگ برتر چه آمده که تماشاگران این تیم روز به روز کمتر می‌شود؟

زمان مسابقه

یکی از دلایل مطرح شده در کاهش تعداد تماشاگران زمان مسابقه تراکتورسازی با الشباب اعلام شده است. برگزاری این بازی در ساعت 20 سبب عدم حضور اکثر تماشاگران تراکتورسازی از سایر شهرهای استان شده بود. اما فراموش نکنیم ورزشگاه یادگار امام(ره) نخستین بار در بازی تراکتورسازی با استقلال در ماه رمضان 88 پر شده که این بازی بعد از افطار و زیر نور با حضور 75 هزار تماشاگر برگزار گردید که مسلما در آن بازی نیز امکان حضور اکثریت تماشاگران تراکتور سازی از سایر شهرهای استان مقدور نبوده است.

تراکتورسازی به درد استقلال و پرسپولیس گرفتار شد

زمانی بازی‌های استقلال و پرسپولیس در باشگاه‌های تهران نیز ورزشگاه آزادی را پر می‌کرد، اما امروز این تیم‌ها به شدت تماشاگر خود را از دست داده‌اند و به نظر می‌رسد تراکتورسازی نیز به درد این دو تیم مبتلا شده است.

پخش زنده بازی‌های، تعدد مسابقات، ضعف نتیجه‌گیری، جو نامناسب ورزشگاه، عدم امکانات لازم در ورزشگاه‌ها برای تماشاگران، ورود بی‌رویه پول به فوتبال، از بین رفتن تعصب رنگ‌های برای بازیکنان که به دنبال آن تماشاگران را نیز به در برگرفته، امکان پیگیری کوچک‌ترین جزئیات تیم‌ها در فضای مجازی، مشکل ایاب و ذهاب به ورزشگاه و ترافیک سنگین بعد از بازی را می‌توان از مهمترین دلایل کاهش تماشاگران برشمرد که هر کدام از این موارد قابل موشکافی است.

به طور مثال تا دو دهه پیش و قبل از ورود پول به فوتبال، بازیکنان با تمام وجود برای پیراهن تیم خود بازی می‌کردند و این موضوع بین بازیکن و تماشاگر یک رابطه عاطفی را سبب می‌شد و چه بسا حتی بعد از باخت نیز تماشاگر با دیده احترام به بازیکن می‌نگریست. اما امروز با ورود بی‌رویه پول به فوتبال، بازیکن تراکتورسازی با بی‌تفاوتی به باخت تیمش و از دست رفتن شانس قهرمانی، تهدید می‌کند که اگر پول به بازیکنان نرسد این باخت‌ها تداوم خواهد داشت و این در حالی است که عکس تصادف این بازیکن با خودروی چند صد میلیونی‌اش در یکی از خیابان‌های تبریز چندی پیش در فضای مجازی منتشر شده بود و هیئت مدیره باشگاه تراکتورسازی نیز طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بازیکن فوق‌الذکر در 5 سال اخیر تمامی حق و حقوق خود را دریافت کرده است.

در اینجاست که تماشاگر احساس می‌کند که احساساتش به بازی گرفته شده است. زیرا وی در این عرصه نه تنها هیچ منفعت مالی نمی‌برد، بلکه از لحاظ وقت و پول نیز کلی هزینه می‌کند و  با کسی که در خانه به تماشا فوتبال می‌نشیند فرقی نمی‌کند و طبیعی است همین تماشاگر در بازی‌های آتی قید حضور در ورزشگاه را زده و از خانه و یا حتی سرکار پیگیر نتایج تیم محبوبش باشد.

پخش مستقیم + مشکلات ورزشگاه = کاهش تماشاگر

یکی از دلایل  افت تماشاگر پخش تلویزیونی بازی‌ها است. تماشاگر وقتی در خانه به راحتی می‌تواند بازی را تماشا کند از خیر حضور در ورزشگاه گذشته و  از سختی‌های آن صرف نظر می‌کند. مشکلات تهیه بلیت و ورود به ورزشگاه، عدم امکانات رفاهی لازم، مشکل ایاب و ذهاب و ترافیک سنگین چه در ورود و چه در خروج از ورزشگاه مهمترین دلایل  کاهش استقبال تماشاگران تراکتورسازی در ورزشگاه است.

اوضاع در بازی‌های آسیایی به مراتب سخت‌تر از بازی‌های لیگ برتر است. در بازی‌های آسیایی تماشاگران حتی از بردن مواد غذایی و تنقلات به ورزشگاه منع شده و خرید از بوفه‌های اطراف ورزشگاه نیز زور رستم می‌خواهد و طبیعی است که تماشاگر در خانه بماند و از طریق تلویزیون به فوتبال نگاه کند و ضمن تماشای بازی هر نوع خوراکی و تنقلات نیز میل کند.

چشم لنزی تراکتور را چشم زد

میشل پرودم دروازه‌بان اسبق تیم ملی بلژیک در جام‌های جهانی 90 و 94، قبل از بازی از تماشاگران تراکتورسازی به عنوان یک سلاح نام برد.

پرودم که در جوانی به دلیل ضعف چشم‌هایش با لنز درون دروازه تیمش قرار می‌گرفت، ظاهرا چشم شور بوده و به نوعی تماشاگران تراکتورسازی را چشم زد.

اینکه در بازی تراکتورسازی با الجزیره سه ساعت قبل از بازی ورزشگاه پر شده و اما در بازی حساس‌تر با تیم عربستانی تعداد تماشاگران تراکتور کمی بیشتر از نصف شود، برای بسیاری جای تعجب داشت.

آمار پرتماشاگرترین بازی‌های تراکتورسازی

تاکنون 10 بار ورزشگاه یادگار امام به صورت کامل ظرفیتش پر شده که همگی مربوط به بازی‌های تراکتورسازی است.  پنج بازی مربوط به لیگ برتر دوره نهم است که سه بازی آن در سال 88 و دو بازی در اوایل سال 89 برگزار شده است.

سه بازی در دوره دهم بوده که دو بازی در سال 89 و یک بازی در اوایل سال 90  انجام شده و یک بازی نیز مربوط به لیگ برتر دوره یازدهم به اوایل سال 91 است.

در بازی آسیایی نیز ورزشگاه یادگار در بازی تراکتورسازی با الجزیره مملو از تماشاگر شد.

بیشترین حضور تماشاگر در این 10 بازی مربوط به بازی تراکتورسازی با فجر سپاسی شیراز در سال 88 بیش از صد هزار نفر می‌باشد. رکوردی که با نصب صندلی ورزشگاه و کاهش ظرفیت آن هیچگاه شکسته نخواهد شد.

در خاتمه این گزارش آمار بازی‌هایی که ظرفیت ورزشگاه یادگار امام به صورت کامل تکمیل شده، اشاره  شده است.

تراکتورسازی تبریز ـ استقلال تهران سال 88 (لیگ برتر دوره نهم)

در هفته ششم لیگ برتر دوره نهم تیم تراکتورسازی میزبان استقلال تهران بود. در این بازی که بعد از افطار و زیر نور برگزار شد 75 هزار تماشاگر تبریز برای تشویق تیم تراکتورسازی در ورزشگاه حضور یافته بودند که برای اولین بار ظرفیت ورزشگاه یادگار امام به صورت کامل پر شده بود.

در این بازی فرهادمجیدی در دقیقه 25 برای استقلال گل زده و گل تساوی تراکتورسازی دقیقه 80 توسط محمد ابراهیمی وارد دروازه استقلال شد.

تراکتورسازی تبریز ـ فجر سپاسی شیراز سال 88 (لیگ برتر دوره نهم)

وقتی در نظرسنجی برنامه نود تیم تراکتورسازی بعد از تیم‌های پرسپولیس و استقلال تهران سومین تیم پرطرفدار کشور شد تماشاگران تراکتورسازی به نتیجه این نظرسنجی اعتراض کرده و به طور خودجوش در نخستین بازی خانگی تراکتورسازی در ورزشگاه یادگار امام (ره) حضور یافتند.

استقبال از این بازی به حدی بود که حتی کوه‌های مشرف به ورزشگاه نیز مملو از تماشاگر بود. این بیشترین میزان حضور تماشاگر در بازی تراکتورسازی بود که بیش از 100 هزار نفر تخمین زده شده بود. در آن زمان چون هنوز در ورزشگاه صندلی نصب نشده بود حضور این رقم در ورزشگاه به صورت فشرده ممکن بود. رکوردی که دیگر  به نظر می‌رسد هیچگاه شکسته نشود. با وجود استقبال خوب تماشاگران بازی سردی بین تراکتورسازی و فجر سپاسی برگزار شد که در تنها موقعیت طول 90 دقیقه شوت راه دور جاسم کرار به تیر دروازه فجر سپاسی برخورد کرد.

تراکتورسازی تبریز- سپاهان اصفهان سال 88 (لیگ برتر دوره نهم)

در آخرین هفته های لیگ برتر در دوره نهم تیم تراکتورسازی در حضور 80 هزار تماشاگر میزبان سپاهان صدر جدولی بود که بازی دو تیم با تساوی یک بر یک خاتمه پذیرفت. فرهاد خیرخواه در دقیقه 6 برای تراکتور و ابراهیم توره در دقیقه 9 برای سپاهان گلزنی کردند.

تراکتورسازی تبریز - استیل آذین تهران سال 89 (لیگ برتر دوره نهم)

یک هفته بعد از بازی با سپاهان و در دیدار خانگی با استیل آذین، استقبال خوبی از این بازی به عمل آمده بود. تراکتورسازی در حضور 80 هزار تماشاگر خود موفق شد با نتیجه دو بر یک استیل آذین را شکست دهد. هر دو گل تراکتورسازی را جاسم کرار به ثمر رساند. علی کریمی غایب بزرگ این بازی بود.

تراکتور سازی تبریز-پرسپولیس تهران سال 89(لیگ برتر دوره نهم)

تراکتورسازی در حضور 70 هزار تماشاگر مقابل پرسپولیس تهران به تساوی یک بر یک دست یافت. گل تراکتور سازی را فرهاد خیرخواه وارد دروازه مهمان کرد و زننده گل تساوی نیز هادی نوروزی بود.

تراکتور سازی تبریز ـ ذوب آهن اصفهان سال 89(لیگ برتر دوره دهم)

تراکتورسازی در لیگ دهم و برابر ذوب آهن نایب قهرمان دوره قبل در حضور 80 هزار تماشاگر خود  دو بر یک مغلوب شد. زننده گل‌های ذوب آهن محمد قاضی و سید محمد حسینی بودند و تنها گل تراکتور سازی در دقیقه 95 توسط پیمنتا به ثمر رسید.

تراکتور سازی تبریز- استقلال تهران سال 89  (لیگ برتر دوره دهم)

بازی تراکتورسازی و استقلال تهران در حضور هفتاد هزار تماشاگر با تساوی یک بر یک خاتمه پذیرفت. گل تراکتور را جاسم کرار زد و کل استقلال نیز توسط میداودی به ثمر رسید. در این بازی یک گل صحیح تراکتورسازی از سوی داور پذیرفته نشد.

تراکتورسازی تبریز-سپاهان اصفهان سال  90 (لیگ برتر دوره دهم)

تراکتورسازی در بازی که بیش از هشتاد هزار تماشاگر در آن حضور داشت  در مصاف با  صدرنشین لیگ برتر سپاهان با نتیجه سه بر یک مغلوب شد. توره دو گل برای سپاهان به ثمر رساند و دیگر گل تیم مهمان را محسن بنگر  وارد دروازه تراکتور کرد و تنها گل میزبان را نیز احسان حاج صفی مدافع سپاهان به اشتباه  درون دروازه تیم  خود کرد.

تراکتورسازی تبریز- فجر سپاسی شیراز 91 (لیگ برتر دوره یازدهم)

افت تعداد تماشاگر در تیم تراکتورسازی محسوس بوده و تنها در بازی تراکتورسازی تبریز با فجر سپاسی شیراز ظرفیت ورزشگاه یادگار امام پر شده و بیش از هشتاد هزار تماشاگر در این بازی حضور داشتند. بازیی که در آن بلیت فروشی صورت نگرفت و جریمه سنگینی 132 میلیون تومانی را برای این تیم در بر داشت.

در این سال با وجود اینکه تراکتورسازی جزو مدعیان قهرمانی بود اما  حتی در بازی با استقلال و پرسپولیس نیز بخشی از ورزشگاه خالی از تماشاگر بوده و حداکثر پنجاه الی شصت هزار تماشاگر از این دو بازی استقبال کردند.

تراکتور سازی تبریز- الجزیره امارات 91(جام باشگاه های آسیا)

در سالی که هیچ یک از بازی‌های تراکتورسازی در لیگ دوازدهم منجر به پر شدن کامل ورزشگاه نشده و  بازی حساس تراکتورسازی با استقلال نیز در حضور 50 هزار تماشاگر برگزار شد، اولین بازی آسیایی تراکتور سازی شاهد حضور هشتاد هزار تماشاگر در ورزشگاه بودیم و بسیاری از طرفداران این تیم نیز راهی به ورزشگاه نیافته و از طریق گیرنده‌های تلویزیون شاهد این بازی بودند.

بازی تراکتور سازی تبریز با الشباب عربستان نیز ورزشگاه را پر نکرد و 52 هزار تماشاگر برای تماشای این بازی حضور داشتند.

اگر تراکتور سازی در بازی با الجیش قطر امید صعود از گروه خود را داشته باشد، شاید استقبال  تماشاگران منجر به تکمیل ظرفیت ورزشگاه شود. در غیر این صورت و با توجه به سیر نزولی تعداد حضور هواداران تراکتورسازی در ورزشگاه، شاید به این زودی ها شاهد 80 هزار تماشاگر در استادیوم یادگار امام(ره) نباشیم.

......................................

گزارش: فرهاد فرهادپور 

....................................

انتهای پیام/3003/ع40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول