اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل توانبخشی و توان‌پزشکی سازمان بهزیستی:

غربالگری اوتیسم هزینه‌ای برای خانواده‌ها ندارد

خبرگزاری فارس: مدیرکل توانبخشی و توان‌پزشکی سازمان بهزیستی گفت: تمام کودکان دو تا پنج سال در طرح غربالگری اوتیسم که به صورت آزمایشی در پنج استان کشور اجرا می‌شود، تحت پوشش قرار می‌گیرند.

غربالگری اوتیسم هزینه‌ای برای خانواده‌ها ندارد

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، زهرا نوع‌پرست ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح غربالگری اوتیسم برای خانواده‌ها هزینه‌ای در برندارد و به صورت رایگان برای عموم مردم انجام می‌شود.پیش‌بینی‌ شده حدود 80 درصد از خانواده‌ها در این طرح شرکت کنند.

مدیرکل توانبخشی و توان‌پزشکی سازمان بهزیستی بیان کرد: در برنامه‌ آزمایشی غربالگری اوتیسم، کودکان دو تا پنج سال استان‌هایی که مجری آن در کشور هستند از جهت احتمال ابتلا به اختلالات طیف اوتیسم، مورد بررسی قرار می‌گیرند.

نوع‌پرست عنوان کرد: مراحل اجرایی این برنامه از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال 92 آغاز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پایگاه‌های اجرای برنامه، مهدهای کودک هستند، افزود: البته این به آن معنا نیست که تنها کودکان مهدکودک‌ها مورد غربال واقع می‌شوند بلکه تمامی والدینی که به سلامت و آینده‌ کودکان‌ خود اهمیت می‌دهند می‌توانند به صورت داوطلبانه در این برنامه شرکت کنند.

مدیرکل توانبخشی و توان‌پزشکی سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: نخستین مرحله‌ اجرای این برنامه، تکمیل کردن پرسشنامه توسط والدین  است.

نوع‌پرست ادامه داد: این پرسشنامه در مهدکودک‌ها، خانه‌های بهداشت و برخی مراکز دیگر در شهر و روستا در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد تا والدین اطلاعات مربوط به فرزندان خود را در آن تکمیل کنند.

وی افزود: کارشناسان برنامه، پس از بررسی پرسشنامه‌های تکمیل شده، اگر احتمال ابتلای کودک به اختلالات طیف اوتیسم را بدهند والدین را برای مصاحبه‌ دقیق‌تر به پایگاه دعوت می‌کنند و ضمن پرسش‌های کامل‌تر، چنانچه گمان آنها برای ابتلا به اوتیسم تقویت شود، کودک را مورد تست قرار می‌دهند.

مدیرکل توانبخشی و توان‌پزشکی سازمان بهزیستی بیان کرد: با توجه به اهمیت برنامه‌ غربالگری اوتیسم، خانواده‌ها باید در این برنامه شرکت کنند و این برنامه را به اجرا برسانند تا بتوانیم به سلامت کودکان و نسل آینده‌ کشور کمک کنیم، چراکه سنین دو تا پج سالگی، دوران طلایی مداخله در اوتیسم است و اگر بخواهیم در سنین مدرسه با این بیماری روبرو شویم، نمی‌توانیم درمان به موقع را انجام دهیم و هزینه‌ی خانواده و جامعه افزایش پیدا می‌کند.

وی در ارتباط با دلیل انتخاب برخی شهرستان‌ها به عنوان محل اجرای آزمایشی برنامه‌ غربالگری اوتیسم، عنوان کرد: این انتخاب در شهرستان‌هایی صورت گرفته که مرکز مداخله درمانی اوتیسم داشته‌اند چراکه در نظر داریم کودکانی را که دارای اختلال اوتیسم هستند به نزدیک‌ترین مرکز درمانی در شهرستان محل اجرا ارجاع دهیم.

نوع‌پرست زمان اجرای برنامه‌ آزمایشی غربالگری را چهار ماه عنوان کرد و افزود: پس از اجرای آزمایشی مرحله‌ نخست، دومین مرحله‌ برنامه برای بیشتر کردن تعداد استان‌ها در نظر گرفته شده که در شش ماهه‌ دوم سال آینده اجرایی می‌شود و در طول دو یا سه سال تلاش می‌شود برنامه به صورت فراگیر در کل کشور اجرا شود.

انتهای پیام/70002/خ30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول