اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان‌شرقی در فهرست ملی:

تابلو فرش سردرود ثبت ملی شد

خبرگزاری فارس: رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان‌شرقی در فهرست ملی گفت: تابلو فرش هنری شهر سردرود ثبت ملی شد.

تابلو فرش سردرود ثبت ملی شد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تراب محمدی ظهر امروز در سفر به سردرود  از ثبت هنر بافت تابلو فرش سردرود در فهرست میراث ناملموس آثار ملی کشور خبر داد.

وی گفت: حوزه بافت آذربایجان‌شرقی از دیرباز سرشار از نوآوری و ابداعات فراوانی در بافت قالی اصیل بوده است.

محمدی افزود: بافت فرش در رج شمارهای بالا و در طرح‌های هنری با گستردگی طیف رنگ از دیرباز در سطح آذربایجان‌شرقی مطرح بوده اما در چند دهه اخیر شهر سردرود (سردری) با جامعیت یافتن در تولید تابلوفرش به عنوان مرکز تولید این آثار در غرب کشور تبدیل شده است.

محمدی با اشاره به اینکه فرش و تابلوفرش زیرمجموعه‌ای از بافت منسوجات با دار هستند، تشریح کرد: بافت تابلوفرش در آذربایجان‌شرقی، نخست در تبریز متداول بوده اما به تدریج با پیچیدگی روزافزون روابط بازار و تجارت و نیز بالا رفتن حجم تقاضا و در نهایت با صنعتی شدن این هنر، تولیدکنندگان نیمه متمرکز تبریز که بافندگان سردرودی نیز در آن کارگاه‌ها مشغول بودند بیشتر به تجارت تابلو فرش روی ‌آوردند.

وی افزود: بافت تابلوفرش در سردرود که از نیروی کار مناسب برخوردار بود به صورت دارهای منفرد در منازل بافنده‌ها اشاعه پیدا کرد و به تدریج با گذشت چند دهه تولید این هنر در آذربایجان در شهر سردرود جامعیت یافت.

رئیس شورای فنی صنایع دستی استان تصریح کرد: بافت فرش با طرح‌های تصویری در رج شمارهای بالا در ابعاد کوچکتر، به تدریج فرش را از حالت زیرانداز خارج و آن را همچون آویزی تزئینی مطرح کرده است.

محمدی با بیان اینکه تابلوفرش آذربایجان‌شرقی به عنوان زیرمجموعه‌ای از دست بافته‌های سنتی با دار در چند دهه اخیر با رشد تصاعدی در امر تولید و فروش روبه‌رو بوده است، یادآور شد: هنری و تکنیکی بودن بافت تابلوفرش سبب شده تولیدات آن از دستمزد بیشتری نسبت به بافت فرش برخوردار باشد.

وی خاطرنشان کرد: تولید تابلوفرش علاوه بر رونق بخشیدن به صنعت فرشبافی و کاهش نرخ بیکاری، روند رشد فرهنگی و اجتماعی شهرهای اقماری تبریز همچون سردرود را سرعت بخشیده که خود موجب افزایش ارتباطات اجتماعی در سطح منطقه و با بافندگان دیگر استان‌ها شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با تاکید بر لزوم ثبت ملی تابلو فرش سردرود به منظور جلوگیری از تغییر شکل سنتی آن تصریح کرد: با پیچیدگی هر چه بیشتر و افزایش تقاضا، این هنردستی به تدریج صنعتی شده و روش‌های سنتی در تهیه مصالح و آماده‌سازی برای بافت با تغییرات عمده‌ای رو برگشته است.

محمدی یادآور شد: هرچند برخی از این تغییرات به ارتقاء کیفیت بافت کمک کرده اما ثبت ملی این اثر در حفظ اصالت طرح‌ها، نقشه‌ها، مضامین، رنگ‌ها و دیگر ابزار مورد استفاده در تولید تابلو فرش سردرود کمک می‌کند.

انتهای پیام/ع30

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول