جلال بهجو امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در جهرم اظهار داشت: 100 هکتار از باغات مرکبات شهرستان جهرم به کاشت بالنگ اختصاص یافته که کار برداشت آن از شهریور ماه آغاز و تا بهمن ادامه دارد.
وی با بیان اینکه به طور متوسط از هر هکتار 30 تن از این محصول تولید میشود، افزود: سالانه بیش از 3 هزار تن از محصول بالنگ از باغات جهرم برداشت میشود که این امر ارزش اقتصادی خوبی برای کشاورزان دارد.
رئیس اداره جهاد کشاورزی جهرم با اشاره به خواص میوه بالنگ گفت: این میوه خواص دارویی بسیاری داشته و از پوست آن برای تولید مربا استفاده میشود.
به گزارش فارس، بالنگ حاوی مقادیر بسیاری سیترونلال است که یک ترکیب آرامش دهنده بوده و در درمان بیماران مبتلا به افسردگی و بیماریهای روانی کاربرد دارد. همچنین در پوست میوه بالنگ اسانس لیمونن، گاما، ترپینن، ژرانیال و نرال موجود است.
از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی پوست زرد آن کمی گرم و خشک است و قسمت گوشت سفید داخلی متصل به پوست زرد آن در ارقامی که این قسمت شیرین است از نظر طبیعت سرد و تر و خشک و برگ و شکوفه آن گرم و خشک است.
از نظر خواص نیز پوست زرد آن برا ی تقویت قلب و دماغ و کبد، سرد و معده احشای داخل شکم مفید بوده و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا موثر است.
همچنین دم کرده پوست زرد خشک شده بالنگ مسکن قوی صفراوی و جویدن آن خوشبو کننده دهان است.
انتهای پیام/2448/ن20/گ1003