به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، سیدنصیر سیدمحمدی ظهر امروز در جمع تشکلهای کشاورزی استان اظهار داشت: پایین بودن سطوح بهرهبرداری و مشکلات موجود در مسیر ایجاد تشکل واحدهای بهرهبرداری، پایین بودن میزان اعتبارات، مشکلات احراز مالکیت اراضی، شیب بالای اراضی و محدودیت منابع آب منطقه از دیگر نقاط ضعف توسعه کشت زعفران است.
وی با اشاره به برنامههای کوتاهمدت کشت زعفران بیان داشت: توسعه زیرساختهای تولیدی، برنامهریزی برای برنامههای تولید، پشتیبانی از نظام تولید، برنامهریزی برای اجرای الگوی کشت، برنامهریزی برای فراهم کردن برنامههای تولید، ایجاد و حمایت از تشکلهای خصوصی و ساماندهی نظام بهرهبرداری مناسب از مهمترین برنامههای کوتاهمدت برای توسعه کشت زعفران است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در خصوص برنامههای بلندمدت توسعه کشت زعفران گفت: احداث صنایع فرآوری و تبدیلی به فراخور توسعه زعفران در استان، مطالعه همهجانبه در خصوص امکانسنجی توسعه کشت، بازرگانی و صنایع تبدیلی زعفران، ایجاد زنجیره تولید و تامین آب در اراضی فاقد آب از برنامههای بلندمدت تلقی میشود.
سیدمحمدی ساماندهی تولید و فرآوری بازرگانی را از ملزومات توسعه کشت زعفران برشمرد و اظهار داشت: آموزش تخصصی، بکارگیری کارشناس ناظر، برنامهریزی میزان نهادههای تولید و بیمه زعفران از مهمترین ملزومات کشت این محصول است.
وی تشکیل تعاونیهای تولید، احداث بازارچه در استان، ارتقا دانش فنی و تسریع در انتقال یافتههای جدید را از دیگر ملزومات مهم در کشت و توسعه زعفران عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در خصوص نقاط قوت توسعه کشت زعفران بیان داشت: وجود سابقه کشت در روستای وامنان، اقلیم مناسب کشت زعفران در منطقه، تجربه موفق مردم، امکان توسعه کشت در اقلیمهای مشابه استان، امکان صادرات و ارزآوری محصول، بهرهوری بالای کشت زعفران در مقایسه با سایر محصولات منطقه از مهمترین نقاط قوت توسعه کشت این محصول است.
انتهای پیام/2307/ی30/ف4004