علیرضا یحییخو امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار کرد :طی هشت ماهه ابتدای سال جاری پرونده 30 نفر از مدیران کنترل کیفیت در کمیته تائید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت بررسی و تأیید شد.
وی گفت: همچنین در راستای آموزش و تائید صلاحیت مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی و صنعتی زیر پوشش استاندارد در استان، این اداره کل در خصوص تمدید گواهی تأیید صلاحیت 108 نفر نیز اقدامات لازم را انجام داده است.
کارشناس آموزش اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان همدان در خصوص لزوم بکارگیری مدیران کنترل کیفیت در واحدهای تولیدی گفت: یک واحد تولیدی برای اینکه موفق به دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد شود بایستی مراحلی را طی کند که یکی از مهمترین این مراحل به کارگیری مدیر یا مدیران کنترل کیفی در آن واحد تولیدی است.
وی با بیان اینکه این مدیران کنترل کیفی باید در طی فرایندی گواهی تأیید صلاحیت خود را از اداره کل استاندارد دریافت کند، ادامه داد: نخستین مرحله معرفی فردی به عنوان مدیر کنترل کیفی براساس مدرک تحصیلی حداقل لیسانس و در رشته تحصیلی مرتبط با حوزه کاری و فرآورده تولیدی در آن واحد از سوی واحد تولیدی است.
یحییخو با بیان اینکه فرد معرفی شده پیش از آغاز کار خود باید آزمونهای لازم را با موفقیت در اداره کل استاندارد سپری کند، گفت: بخشی از این آزمونها شامل آشنایی تخصصی با روشهای آزمون فرآورده تولیدی مورد نظر است، همچنین این فرد باید دورههای عمومی لازم را نیز در اداره کل استاندارد سپری کند.
وی افزود: پس از سپری شدن این مراحل، تأیید صلاحیت نامبرده در کمیتهای متشکل از مدیر کل استاندارد، رییس اداره اجرای استاندارد، رییس امور آزمایشگاهها و مسؤل آموزش اداره کل مطرح و ضمن بررسی مدارک نامبرده نسبت به صدور گواهی تأیید صلاحیت اقدام میشود.
کارشناس آموزش اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان همدان ادامه داد: مدیران کنترل کیفیت باید دقیقاً مطابق با شرح وظایف مندرج در آییننامه تأیید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت اقدامات لازم را در واحد تولیدی مورد نظر انجام دهد.
وی افزود: لازم به ذکر است که حساسیت و اهمیت فعالیت مدیران کنترل کیفیت به حدی است که آییننامه مذکور توسط هیئت وزیران خطاب به همین افراد به تصویب رسیده است.
یحییخو با تأکید بر اینکه هر واحد تولیدی برای هر شیفت کاری خود ملزم به به کارگیری یک مدیر کنترل کیفیت است، تصریح کرد: کارشناسان اداره کل طی بازرسیهای مکرر نسبت به بازدیدهای فنی خود از واحدهای تولیدی اقدام و بر اساس چک لیستهای تعیین شده و مطابق با شرح وظایف مدیران کنترل کیفیت فعالیتهای آنان را در واحدهای تولیدی رصد میکنند.
وی با بیان اینکه این امر نظارت کامل مدیران کنترل کیفیت را در خصوص کنترل کیفیت محصولات تولید شده چند برابر میسازد، اظهار داشت: این مهم باعث میشود که یک محصول تولیدی با شرایط مناسب نظارت و کنترلی در واحد تولیدی به دست مصرفکننده برسد.
انتهای پیام/89002/ی/ژ1001