به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، مهدی کریمی بعدازظهر امروز در حاشیه برگزاری نخستین نشست ملی نان صنعتی کشور در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در مشهد اظهار کرد: این همایش با هدف بررسی فرصتها، تهدیدها، نقاط قوت و ضعف صنعتی شدن نانهای کشور برگزار شده است.
وی افزود: این برنامه با هدف صنعتی شدن 60 درصد از نانهای کشور تا پایان سال 94 است و بهتناسب آن قرار بود تا پایان سال گذشته میزان نانهای صنعتی کشور 10درصد باشد، اما با توجه به موانع و مشکلات متعدد، در حال حاضر فقط پنج واحد تولید نان صنعتی در کل کشور داریم.
کریمی با اشاره به روند تولید نان صنعتی تاکید کرد: در تعریف جدید نانهای صنعتی طبق آئیننامه مربوطه، واحدهایی که 20 تن آرد را در روز بدون دخالت دست و با ماشینآلات کاملا اتوماتیک تبدیل به نان میکنند نان صنعتی بهشمار میروند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی خراسانرضوی تصریح کرد: در استان خراسانرضوی در حال حاضر دو واحد تولید نان صنعتی داریم که یکی از آنها به تولید و عرضه در بازار میپردازد و واحد دیگر افتتاح شده اما خط تولید آن راه نیفتاده است.
این مسئول از مقالات و ارائه سخنرانیهای همایش یاد کرد و گفت: مقالات و سخنرانیهای علمی این همایش حول نقشه راه و اعضای شورای راهبردی است.
کریمی تاکید کرد: در واقع نقشه راه کانون هماهنگی دانش و صنعت نانهای صنعتی، نقشه راه صنعتی شدن نان ایران با رویکرد علمی است.
وی با بیان اینکه نان صنعتی از نظر بهداشت مزایای قابل ذکری دارد عنوان کرد: بزرگترین مزیت نان صنعتی، تولید و عرضه نان کیفی با ماندگاری بالا و با ویژگیهای بهداشتی شناسنامهدار است.
دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت نانهای صنعتی افزود: یکی از تهدیدهای توسعه بخش نان صنعتی، رکود بازار نان سنتی بوده که تدابیری در این ارتباط در نظر گرفته شده است.
کریمی متذکر شد: توازن بین نان صنعتی و سنتی یکی از اقدامات در دستور کار برای فعالیت همزمان بخش نان سنتی و صنعتی در کنار هم است.
این مسئول در پایان دانش بومی در نان صنعتی را از اهداف این کانون برای ارتقای کیفیت توصیف کرد و اذعان داشت: در خط تولید نان صنعتی به دانش بومی اهمیت داده شده و تولید نان صنعتی سنگگ و تاقتون در این سیر امری بدیهی است.
انتهای پیام/ن20/گ1003