اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان:

سند توسعه کشاورزی کرمان از سال 88 معطل مانده است

خبرگزاری فارس: رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: انتظار داریم مسئولان استان سند توسعه کشاورزی کرمان را که از سال 88 معطل مانده پیگیری کنند تا بتوانیم نقشه راهی برای کشاورزی در این خطه داشته باشیم.

سند توسعه کشاورزی کرمان از سال 88 معطل مانده است

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، محسن رشیدفرخی ظهر امروز در همایش روز جهانی غذا در کرمان اظهار داشت: هر سال سازمان فائو بر اساس شرایط دنیا یک شعار را برای خود انتخاب می‌کند که در سال جاری شعار روز جهانی غذا به عنوان "تعاونی‌های کشاورزی راه گشای تغذیه جهان" نامگذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه شعار روز جهانی غذا اهمیت تعاونی‌ها را در سطح کشور برای ما روشن‌تر می‌کند، گفت: ما نزدیک به 2 هزار تعاونی در بخش کشاورزی، زنبورداری، باغداری و ... در ایران داریم که یک میلیون نفر عضو ثابت دارند.

رشیدفرخی ابراز داشت: این تعاونی‌ها با به روز شدن در روش کاری می‌توانند هر چه موثرتر در اهدف تامین غذا برای مردم دنیا و ایران باشند.

وی عنوان کرد: کشوری می‌تواند خود را در یک زمان ثروتمند و بدون نیاز بداند که به اهداف کشاورزی خود دست یابد و مهم‌ترین راه‌های رسیدن به این اهداف سیاست‌هایی برای کشاورزی پایدار و توجه به مدیریت منابع آب است.

رشیدفرخی حجم بارندگی در ایران را 1.3 میزان بارندگی جهان دانست و بیان کرد: 92 درصد آب مصرفی کشور برای کشاورزی و چهار درصد آن مصرف شرب و 3.5 درصد صرف صنعت می‌شود.

وی تصریح کرد: از این میزان آب مصرفی کشاورزی تنها 20 درصد آن آبیاری تحت فشار و بقیه آن غرق‌آبی است که هدررفت آن زیاد است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان کرمان افزود: نیمی از کشاورزی ما دیمی است در حالی که 90 درصد محصولات کشاورزی به دست آمده از روش آبی و 10 درصد دیگر از روش آبیاری تحت فشار است.

رشیدفرخی عنوان کرد: تربیت نیروهای کشاورزی ماهر از دیگر ویژگی‌های رسیدن به کشاورزی پایدار است.

وی گفت: باتوجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی توجه به مسائل مربوط به ایمنی و امنیت غذایی و افزایش تولید اهمیت ویژه‌ای را داراست.

رشیدفرخی عنوان کرد: امنیت مواد غذایی یک امنیت ملی همیشه به همراه دارد و تاریخ نشان داده کشورهای ثروتمند مواد غذایی را به عنوان حربه‌ای در مورد کشورهای در حال توسعه به کار برده‌اند.

وی مشکلات ذکر شده در حوزه غذا را مربوط به خرد بودن کشاورزی در ایران به ویژه در استان کرمان دانست و گفت: باید با ارائه راه‌کارهای لازم به کشاورزان و همچنین تجمیع زمین‌های کشاورزی به تولید محصول در سطح گسترده‌تر پرداخت.

رشیدفرخی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال 2050 میلادی جمعیت کره زمین به 9 میلیارد نفر برسد که باید با توزیع عادلانه و به وجود آوردن شرایط توزیع غذا بین مردم دنیا امنیت غذایی را برای همه ایجاد کرد.

وی بیان داشت: در سال 2025 نیز 2 میلیارد نفر مردم دنیا در محدوده‌های فاقد آب یا کمبود آب زندگی خود را ادامه می‌دهند که امر چندان جالب به نظر نمی‌رسد.

رشیدفرخی گفت: انتظار داریم مسئولان استان کرمان و معاون برنامه‌ریزی استاندار بتوانند سند توسعه کشاورزی استان کرمان که از سال 88 معطل مانده را پیگیری کنند تا بتوانیم نقشه راهی برای کشاورزی استان داشته باشیم.

انتهای پیام/ع10/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول