اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با راه‌اندازی فازهای در دست ساخت محقق می‌شود

تولید روزانه 775 میلیون متر مکعب گاز در پارس جنوبی

خبرگزاری فارس: مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: با اتمام برنامه نخست توسعه فازهای در دست ساخت پارس جنوبی، تولید گاز از این میدان تا پایان برنامه توسعه پنجم به روزانه 775 میلیون متر مکعب در روز می‌رسد.

تولید روزانه 775 میلیون متر مکعب گاز در پارس جنوبی

به گزارش‌ خبرگزاری فارس از عسلویه موسی سوری شامگاه شنبه در آیین برپایی همایش ایمنی در پارس جنوبی اظهار داشت: رعایت ایمنی و مسایل زیست‌محیطی امری بسیار ارزشمند است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت میدان گازی پارس جنوبی افزود: این میدان به عنوان یک دارایی پرارزش شناخته شده و به میزان این اهمیت، خطرها و تهدیدهایی متوجه این دارایی و ثروت عظیم ملی است که باید ضمن شناسایی آمادگی لازم برای مقابله با آنها را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس یادآور شد: هر کشوری در سطح کلان دو عنصر دارایی و حفظ دارایی‌ها را در اولویت اساسی خود قرار می‌دهد و به همین دلیل بررسی چالش‌ها و عوامل تهدید کننده پارس جنوبی به عنوان الزامات حفظ دارایی کشور لازم و ضروری است.

سوری از تولید روزانه 775 میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی خبر داد و گفت: این میدان 47 درصد ذخایر گازی کشور و هشت درصد ذخایر گازی جهان را به خود اختصاص داده که با اتمام برنامه نخست توسعه فازهای در دست ساخت پارس جنوبی، تولید از این میدان تا پایان برنامه توسعه پنجم به روزانه 775 میلیون متر مکعب در روز می‌رسد.

وی بیان کرد: ارزش تولیدی گاز میدان پارس جنوبی با راه‌اندازی همه طرح‌های در دست اجرا، معادل 120 تا 220 میلیارد دلار در سال برآورد شده است.

سوری تصریح کرد: جایگاه راهبردی و با اهمیت پارس جنوبی ایجاب می‌کند که برای حفظ ارزش آن تلاش کنیم و از تمام خطراتی که این میدان را تهدید می‌کند، بکاهیم.

وی ادامه داد: پس از تولید نفت و گاز و تکمیل چرخه تولید این دو محصول استراتژیک از پارس جنوبی، تولید محصول راهبردی "هلیوم" در دستور کار قرار می‌گیرد و به این منظور چارچوب‌های برنامه‌های لازم با توجه به آغاز برداشت این محصول توسط شریک مخزن، تدوین شده است.

سوری به اهمیت اقتصادی و تجاری پارس جنوبی اشاره و تصریح کرد: میدان گازی پارس جنوبی 28 درصد هلیوم دنیا را در خود جای داده و این در حالی است که کشورهای روسیه و آمریکا به ترتیب با 27 درصد و 26 درصد در مقام دوم و سوم برخورداری از منابع و تولید گاز هلیوم جهان قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به تاثیر توسعه میدان گازی پارس جنوبی بر اقتصاد ملی یادآور شد: در نتیجه عملیات توسعه فازهای پارس جنوبی، هم‌اینک 62 هزار شغل به طور مستقیم و بین 400 تا 500 هزار شغل به طور غیر مستقیم ایجاد شده است.

سوری اظهار داشت: تمام شاخصه‌های اهمیت پارس جنوبی، ضرورت حفاظت و تامین ایمنی این میدان را الزامی می‌سازد و در این راستا باید از حادثه‌های بزرگ و فاجعه‌های زیست‌محیطی در پروژه‌هایی که به طور قطع ناشی از توجه نکردن به استانداردها و پیگیری الزامات و قواعد بین‌المللی است تجربه لازم را کسب کنیم.

وی افزود: پیش‌بینی خطرات و آینده‌نگری درباره آنها از اولویت‌های اساسی پیمودن فرآیندهای عملیاتی است که در این زمینه لازم‌ است مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست در اثنای به‌کارگیری دقیق‌تر چارچوب‌های تدوین شده ایمنی با ایجاد نظام اجرایی یکپارچه متشکل از همکاری اثربخش کارفرما و پیمانکاران حاضر در طرح‌ها، گام‌هایی عملی و مهم برای کاهش مخاطرات پیش‌بینی نشده و تحقق دستیابی به عالی‌ترین جایگاه ایمنی بردارد.

سوری یادآور شد: باید دست به دست هم دهیم و در راستای رشد و توسعه پارس جنوبی گام برداریم و هیچ فرصتی را نباید هدر دهیم.

انتهای پیام/آ10/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول