به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمود کیا ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: کارشناسان باغبانی، بهداشت مزرعه، عملیات به زراعی، جمعآوری و سوزاندن بقایای گیاهی را در کنترل این بیماری موثر میدانند.
وی تصریح کرد: سفیدک پودری، کثیفی، نامرغوبی، تَرَکخوردگی و در نهایت کاهش کیفیت حبههای خوشههای انگور را در پی دارد.
کیا با بیان اینکه این بیماری، درخت مو را ضعیف و از رشد طبیعی آن جلوگیری میکند، یادآور شد: خسارت سفیدک پودری گاه ممکن است به حدی باشد که محصول غیرقابل چیدن و استفاده شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه آذربایجانشرقی از شرایط آب و هوایی مناسبی برای انتشار و شیوع سفیدک سطحی انگور برخوردار است، تاکید کرد: باغداران انگور میتوانند با بیل زدن و مدفون کردن برگهای آلوده در خاک از خسارات سفیدک پودری انگور جلوگیری کنند.
این بیماری برای نخستین بار در سال 1845 در ناحیه بریتانیا مشاهده شده و شدیدترین اپیدمیهای آن مربوط به کشورهای اروپایی به خصوص کشور فرانسه، اسپانیا و ایتالیا است که در بعضی از سالها محصول تاکستانها را به کمتر از یک چهارم کاهش داده است.
این بیماری در ایران برای نخستین بار در سالهای 51- 1250 در ارومیه مشاهده شده و اکنون بیماری در تمام نقاط انگورخیز کشور دیده میشود.
انتهای پیام/و30/ف4004