اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

هنرمند تبریزی حوض خانه کمال‌الملک را سوزن‌دوزی می‌کند

خبرگزاری فارس: استاد و هنرمند برجسته رشته ‌سوزن‌دوزی هنری آذربایجان‌شرقی از اجرای اثر سوزن‌دوزی با طرح «حوض خانه استاد کمال‌الملک» خبر داد.

هنرمند تبریزی حوض خانه کمال‌الملک را سوزن‌دوزی می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حبیب نیک‌نشان که 20 سال است در این زمینه فعالیت دارد، صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: به زودی پیشرفت‌هایی از دوخت این اثر سوزن‌دوزی قابل مشاهده خواهد بود.

وی با اشاره به سایر آثار شاخص سوزن‌دوزی شده خود افزود: آثار برجسته‌ای از جمله سوزن‌دوزی روی طرح‌های نجارخانه، مدرسه، ماهیگیر و شاهنامه شاه طهماسب را پیش از این انجام داده‌ام.

این هنرمند، سوزن‌دوزی شاهنامه شاه طهماسب را از برجسته‌ترین آثار خود خواند و خاطرنشان کرد: آثار سوزن‌دوزی خود را اغلب نه برای فروش، بلکه برای عشقی که نسبت به این هنر دارم، می‌دوزم.

نیک‌نشان اثر ماهیگیر را نیز یکی از زیباترین آثار خود عنوان کرد و گفت: 12 سال پیش اثر ماهیگیر را اتمام و آن را به یکی از گالری‌های شخصی در فرانسه فروختم. 

این هنرمند با اشاره به اینکه طراحی، مهم‌ترین بخش در سوزن‌دوزی محسوب می‌شود، برجستگی آثار خود نسبت به دیگران را در طراحی‌های ویژه و ممتاز عنوان کرد.

نیک‌نشان با بیان اینکه طراحی، کاری بسیار ظریف و دقیق به شمار می‌رود، حمایت‌های استاد مرحوم، حمید شاطریان را در آموزش ریزه‌کاری‌های طراحی را از عوامل مؤثر در پیشرفت خود دانست.

هنرمند سوزن‌دوز آذربایجان‌شرقی گفت: هنر سوزن‌دوزی هنری تبریز تفاوت‌های عمده‌ای با سوزن‌دوزی شهرهای دیگر نظیر اصفهان دارد و به هیچ‌وجه قابل قیاس با آنها نیست.

نیک‌نشان خاطرنشان کرد: طرح‌های بسیاری در سوزن‌دوزی تبریز وجود دارد که پیاده کردن آن در سوزن‌دوزی اصفهان ناممکن است.

وی تنوع طرح‌ها، نخ مورد استفاده و شیوه دوخت را از تفاوت‌های اساسی در هنر سوزن‌دوزی بین دو شهر تبریز و اصفهان دانست و افزود: نخ به کار برده شده در سوزن‌دوزی اصفهان ضخیم‌تر از تبریز است.

نیک‌نشان یادآور شد: پیش از آغاز کار سوزن‌دوزی، طراحی کارهای گلدوزی از کارهای مورد علاقه من بود اما محدودیت طرح‌های موجود سبب شد تا به سمت هنر سوزن‌دوزی کشیده شوم.

وی با اشاره به اقدام قابل تقدیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی در ثبت ملی سوزن‌دوزی ممقان، تأکید کرد: هنر سوزن‌دوزی در کنار حمایت‌های دولتی طی سال‌های اخیر، همچنان نیاز به شناخته شدن و معرفی در بین مردم دارد زیرا گاهی مردم این هنر را با نقاشی اشتباه می‌گیرند.

این هنرمند رشته سوزن‌دوزی با بیان اینکه وضعیت این هنر نسبت به سال‌های قبل رو به رشد بوده است، گفت: زمانی که از حمایت‌های دولتی صحبت می‌شود، تنها حمایت‌های مادی مدنظر نیست و صرف شناساندن اثر برای هنرمند کافی است. 

انتهای پیام/ل20/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول