به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی، مسعود بهنیا گفت: 83 کارگاه شیرینی پزی، 67 شیرینی فروشی و 47 کافه قنادی در استان وجود دارد که در این ایام به دلیل ضرورت تولید و عرضه زولبیا و بامیه بهداشتی، نظارت بر آنها تشدید میشود.
وی تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان اماکن تهیه زولبیا و بامیه به طور مستمر از نظر بهسازی محل، بهداشت فردی کارکنان، نحوه پخت، مواد اولیه، افزودنیها و بستهبندی مورد نظارت و بازرسی کارشناسان بهداشت محیط قرار میگیرند.
بهنیا عرضه زولبیا و بامیه توسط افراد دوره گرد را ممنوع عنوان کرد و گفت: تهیه هرگونه زولبیا و بامیه در منازل یا کارگاههای زیر زمینی که بدون اخذ مجوز و با مشکلات بهداشتی فراوان همراه است و هم چنین عرضه این تولیدات توسط افراد دورهگرد ممنوع است.
وی تاکید کرد: عرضه هر جنسی که شناسه وزارت بهداشت را نداشته باشند به صورت فلهای خارج از محل تولید آن ممنوع است و زولبیا و بامیه عرضه شده در سوپر مارکتها نیز باید در بستهبندی مناسب و پس از اخذ پروانه ساخت و کد بهداشتی عرضه شود و در غیر اینصورت در حکم فله خواهد بود و فروش آن ممنوع است.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی درباره برخی شرایط مناسب در کارگاههای تولید زولبیا و بامیه گفت: استفاده از روغن مخصوص سرخکردنی با ظاهر شفاف و بدون تیرگی و رسوب مواد سوخته، به کار بردن تخممرغ سالم با بستهبندی دارای پروانه بهداشتی و مجوز دامپزشکی به دلیل احتمال بالای آلودگیهای میکروبی تخممرغهای ترک خورده، استفاده از افزودنیهای طعمدهنده و رنگدهنده مجاز و ابزار کار بهداشتی در این اماکن ضرورت دارد.
انتهای پیام/آ30/ض1002