اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با سخنرانی آیت‌الله جوادی‌آملی و استادی صورت گرفت

بزرگداشت آیت‌الله حق‌شناس در قم

خبرگزاری فارس: مراسم بزرگداشت آیت‌الله عبدالکریم حق‌شناس از اساتید حوزه علمیه تهران امروز در قم آغاز به کار کرد.

بزرگداشت آیت‌الله حق‌شناس در قم

به گزارش خبرگزاری فارس از قم همزمان با پنجمین سالگرد ارتحال آیت‌الله عبدالکریم حق‌شناس مراسم بزرگداشتی امروز با حضور علما، فضلا، طلاب و عموم مردم قم در تالار مدرسه عالی دارالشفا قم برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر معرفی ابعاد شخصیتی آیت‌الله حق‌شناس، به گوشه‌هایی از زندگی این مرحوم پرداخته شده و یاد و نام این عالم فرهیخته گرامی داشته شد.

آیت‌الله استادی امام جمعه قم در این مراسم با تشریح ویژگی‌های شخصیتی آیت‌الله حق‌شناس خاطر نشان کرد: این فقیه فرهیخته تا آخرین لحظات عمر زندگی ساده‌ای داشتند.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم در میان مردم تاثیرگذاری داشته باشیم، مردم باید مراقبت ما از بیت‌المال را مشاهده کنند.

آیت‌الله جوادی‌آملی دیگر سخنران این همایش نیز با اشاره به اینکه آیت‌الله حق‌شناس از شرح صدر برخوردار بود ‌افزود: این خصوصیت نشان‌دهنده انس و الفت ایشان با قرآن کریم است.

وی گفت: قرآن مجید برای دیدن متکلم این کتاب در لابلای آیات این قرآن است و آیت‌الله حق‌شناس و دیگر بزرگان هم قرآن را می‌فهمند و هم متکلم را در لابلای آیات آن می‌بینند.

در نوبت عصر این همایش نیز آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی به ایراد سخن خواهد پرداخت.

بر اساس این گزارش آیت‌‌الله میرزا عبدالکریم حق‌شناس(تهرانی) در سال 1298 هجری شمسی در تهران در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود.

وی تحصیلات مقدماتی و ادبیات را در محضر آیت‌‌الله حاج شیخ محمدرضا تنکابنی فرا گرفت و عرفان را نیز از محضر آیت‌الله شاه‌آبادی تلمذ کرد.

ایشان همچنین دروس فقه و اصول را در هجرتی که در سال 1358 هجری قمری به قم داشت از محضر بزرگانی چون آیت‌الله حجت، آیت‌الله خوانساری و آیت‌الله العظمی بروجردی فرا گرفت.

وی مدتی نیز از محضر فقه و اصول امام خمینی بهره‌مند شد و البته مراوداتی در بحث اخلاق با امام راحل نیز داشت.

وی اجازه اجتهاد خود را از بزرگانی چون آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی، ‌آیت‌الله سید محمد حجت، شیخ عبدالنبی عراقی و آیت‌الله شاه‌آبادی دریافت کرد.

آیت‌الله حق‌شناس از شاگردان آیت‌الله سید علی حائری، میرزای تنکابنی و شیخ محمدحسین زاهد بود. وی از شاگردان درس عرفان آیت‌الله شاه‌آبادی و امام خمینی (ره) بود و این عالم فرهیخته علاوه بر زبان عربی به زبان‌های فرانسه و انگلیسی هم مسلط بود.

این استاد حوزه در سال 1373 هجری قمری در پی درخواست مردم به تهران عزیمت کرد و تا پایان عمر به تهذیب نفس جوانان و اهل علم و طلاب و کسبه مشغول بود.

وی مدتی نیز رئیس مدرسه فیلسوف‌الدوله و شهید بهشتی بود و در آنجا به تدریس مکاسب و کفایه در فقه و اصول و منظومه سبزواری در حکمت همت داشت.

آیت‌الله حق‌شناس با وجود مشغله فراوان در امور شرعی و دروس حوزوی و تدریس کتب فنی از مسائل روز و سیاسی بی‌خبر نبود و دقت خاصی داشت.

رساله‌ای در ارث زوجه، تقریرات فقه مرحوم آیت‌الله حجت، تقریرات اصول آیت‌الله خوانساری، تقریرات فقه و اصول آیت‌الله بروجردی و... از جمله آثار این مرحوم به شمار می‌رود.

این عالم ربانی در سن 88 سالگی دار فانی را وداع گفت و پیکر این عالم بزرگوار‌ دوم مرداد ماه سال 86 از مسجد ارک تهران واقع در خیابان 15 خرداد به سوی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی تشییع شده و در همان مکان مقدس به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/و10/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول