به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل ازروابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مهرزاد خرد در جلسه تولید و گسترش محصولات ارگانیک اظهار داشت: گل محمدی گیاهی است که به آفات و بیماریها مقاوم است و به راحتی امکان کشت ارگانیک آن در عرصههای بکر و دامنههای طبیعی وجود دارد.
وی ادامه داد: در استان فارس حدود 6 هزار و 100 هکتار از مزارع به زیر کشت این محصول رفته که از این میزان 4 هزار و 800 هکتار آن به صورت دیم بوده و یکهزار و 300 هکتار نیز کشت آبی است.
خرد میزان تولید گلاب در فارس در سال سال گذشته را 5 میلیون و 905 هزار لیتر عنوان کرد و ادامه داد: فارس با 42 درصد سطح زیر کشت گلستانهای گل محمدی و تولید 33 درصد مقام نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: مقدار محصول گلاب با توجه به محل، نوع ژنوتیپ و میزان بارندگی متفاوت بوده که به طور معمول در مناطق دیم میزان برداشت 5.1 تا دو تن و در مناطقی که آبیاری میشود 5.2 تن در هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گلاب این استان را یکی از ارقام مهم صادراتی فارس توصیف کرد و بیان داشت: هماکنون محصولات این گیاه در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شده و در بازارهای جهانی محصولات فرآوری شده گل محمدی شناخته شده است.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز در ادامه این جلسه گفت: کشت گل محمدی در استانهای فارس، کرمان، اصفهان و آذربایجان شرقی انجام میگیرد که استان فارس توانسته است رتبه نخست را در میان تمام استانهای کشور به دست آورد.
حشمتالله صادقی افزود: بلغارستان، ترکیه، ایران، هند، اوکراین، آمریکا، کانادا، فرانسه، انگلستان و ژاپن از کشورهای تولید کننده گل محمدی در دنیا هستند که چهار کشور نخست جزو پیشگامان تولید گل محمدی در جهان به شمار میروند.
وی اضافه کرد: شهرستان داراب، بزرگترین تولید کننده گل محمدی دیم و ارگانیک دنیا است که تولید بالاترین میزان اسانس در کشور و کشت دیم و ارگانیک بودن از مهمترین ویژگیهای گل محمدی این شهرستان محسوب میشود.
صادقی سهولت در امر تهیه فرآوردههای این محصول و قدرت ماندگاری را از ویژگیهای ثبت گل محمدی ارگانیک برشمرد و گفت: با کشت ارگانیک این محصول در اراضی شیبدار میتوان از فرسایش خاک جلوگیری و خاک را حفظ کرد.
انتهای پیام/آ30/ض1002