به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، محمود ساجدی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: زمان برداشت، کیفیت محصول و سازگاری آب و هوایی میتواند عاملی برای توسعه کشت گل محمدی به عنوان کشت جایگزین در این شهر مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: بعد از اجرای آزمایشی در سال گذشته و مشاوره با کارشناسان، امسال نیز دو جریب از زمینهای کشاورزی خود را به کشت گل محمدی اختصاص داده ضمن اینکه برخی دیگر از کشاورزان نیز از کشت و تولید گل استقبال کردهاند.
این کارآفرین نوشآباد بیان داشت: گل محمدی از سال دوم شروع به گلدهی میکند و بیشترین محصول را در سالهای سوم و چهارم دارد ولی در سال گذشته از مساحت 500 مترمربع زمین بیش از 40 کیلوگرم گل برداشت شد که برآیند خوبی است.
ساجدی با اشاره به عنصر زمان در برداشت گل گفت: زمان برداشت گل در گلستانهای کاشان نیمه دوم اردیبهشت است، ولی در مناطق کویری به اول اردیبهشت منتقل میشود که کیفیت عطر و اسانس گل را حفظ میکند.
به گفته وی، نوشآباد در انتهای درهای واقع شده که انتهای مسیر سیلاب کوهستانهای کاشان است و در طی سالیان گذشته انباشت آبرفت سیلابها، بستر مناسبی برای پرورش گل در این شهر به وجود آورده است.
این کارآفرین نوشآباد با اشاره به کمآبی مناطق کویری ابراز داشت: این گیاه نسبت به کمآبی مقاوم است و اکثر شرایط آب و هوایی را به خوبی تحمل میکند، ولی اصولاً مناطق باز و آفتابگیر را ترجیح میدهد.
مجری طرح کشت گل محمدی در نوشآباد اذعان داشت: وجود خاکهای حاصلخیز شنی - رسی دارای بافت نسبتاً خشک است که هوا را به خوبی از خود عبور داده و همچنین دارای مقادیری مواد آلی پوسیده بوده که بهترین محیط رشد برای گل محمدی است و مزارع نوشآباد، دارای چنین ویژگی است.
انتهای پیام/ن20/ژ1001