اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  فارس من

رئیس جمهور قرقیزستان: دیگر نیازی به حضور نیروهای نظامی آمریکا در "ماناس" نیست

خبرگزاری فارس: رئیس جمهور قرقیزستان بار دیگر تأکید کرد که پس از سال 2014 دیگر نیازی به حضور نیروهای نظامی آمریکا در ماناس نیست.

رئیس جمهور قرقیزستان: دیگر نیازی به حضور نیروهای نظامی آمریکا در "ماناس" نیست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در آسیای مرکزی، "الماس بیک آتامبایف"، رئیس جمهور قرقیزستان درباره سرنوشت پایگاه نظامی آمریکا در "ماناس" پس از سال 2014 گفت: برای انتقال بار و مهمات به افغانستان به حضور نیروهای نظامی در مرکز ترانزیت ماناس ( که اکنون آمریکا در آن نیرو دارد)، نیازی نیست و پس از سال 2014 باید هیچ نیرویی در آن جا باقی نماند.

رئیس جمهور قرقیزستان همچنین با اشاره به جنگ داخلی تاجیکستان به مخالفان سیاسی خود خاطرنشان کرد که مخالف تظاهرات نیست، اما حوادث سالهای 90 در تاجیکستان نشان داد که خدمات مخفی کشورهای ثالث می‌توانند در بین طرفین رقیب نزاع ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه برخی از رهبران مخالف در کشورش به سلاح سیاسی نیروهای خارجی تبدیل شده‌اند، تأکید کرد که بحث و کشاکش سیاسی باید از خیابان‌ها به پارلمان انتقال یابد.

آتامبایف تأکیدکرد که در 50 سال اخیر در جنوب کشور قرقیزستان، 3 مناقشه بزرگ بین قومی ایجاد شده است که ملت گرایی، جدایی خواهی و همچنین مداخله خارجی، علل اصلی نزاع‌های بین قومی بوده است.

درباره حفظ تفاهم و سازگاری بین قومی در قرقیزستان، رییس جمهور این کشور تأکید کرد که حکومت تمام تلاش خود را می‌کند که رویدادهای خونین سال 2010 در اوش و جلال آباد تکرار نشود.

رئیس جمهور قرقیزستان افزود: از مسئله حذف قید ملت در شناسنامه شهروندان کشورش حمایت می‌کند و می‌گوید بهتر است در این سند دو کلمه نوشته شود؛ "شهروند قرقیزستان".

وی ضمن اشاره به برتری مسئله اقتصادی از ضرورت همکاری با کشورهای خارجی با حفظ منافع ملی کشورش، سخن گفت.

آتامبایف این دیدگاه را که ایجاد راه آهن فراملی از چین تا ازبکستان به گسترش خزنده چین در قلمرو قرقیزستان خواهد انجامید را رد کرد و افزود: قرار است این راه شهر "کاشغر" ولایت خودمختار "سین کیانگ" و "اویغور چین" را به "اندیجان" ازبکستان وصل کند.

وی افزود: برای ایجاد این راه آهن، 2 میلیارد دلار نیاز است، ولی هنوز مشخص نیست آن را چه کسی سرمایه گذاری خواهد کرد، زیرا قرقیزستان و ازبکستان در این طرح چشم به سوی چین دارند.

وی تصریح کرد که این راه آهن شمال قرقیزستان را به جنوب آن وصل خواهد کرد و به همبستگی‌های اقتصادی منطقه و رشد اقتصادی کشورها کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول