به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، یازدهمین جشن گلسرخ محمدی و آئین گلابگیری از بعداز ظهر امروز در باغ تاریخی تالار نیاسر کاشان آغاز شد و گلهای سرخ محمدی چیده شده به صورت نمادین در دیگ مخصوص ریخته شده و از اشک آنان، گلاب ناب آتشین استحصال شد.
گلاب به دست آمده در این آئین ضمن شستوشو و عطرآگین کردن مضجع مطهر امامزاده سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) در مشهد اردهال کاشان، به سایر عتبات عالیات نیز ارسال میشود.
شهردار نیاسر کاشان در آئین یازدهمین جشن گلسرخ محمدی و آئین گلابگیری نیاسر کاشان اظهار داشت: امسال برخلاف سالهای گذشته برای اولین بار یازدهمین جشنواره گل و گلاب نیاسر کاشان با رویکرد علمی برگزار میشود.
وی، با اشاره به اینکه بخش نیاسر کاشان سردمدار برگزاری جشن گلسرخ محمدی و آئین گلابگیری در این شهرستان است بیان داشت: اولین منطقهای که گلهای سرخ محمدی شکوفا میشوند و فضا را عطرآگین میکنند و جشنواره گل سرخ محمدی را آغاز میکند منطقه نیاسر کاشان و سپس مناطق قمصر، برزک و جوشقان کامو است.
حمیدرضا صادقی، سطح زیر کشت گلمحمدی در نیاسر کاشان را بیش از 800 هکتار اعلام کرد و گفت: بطور متوسط 10 هزار نفر-روز کار، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در زمینه گل و گلاب در شهر نیاسر وجود دارد.
شهردار نیاسر کاشان، بازار فروش و بازاریابی گلاب را در توسعه این محصول در منطقه کاشان حائز اهمیت دانست و افزود: برگزاری جشنهای گلسرخ محمدی در کاشان، اطلاعرسانی و تهیه زیرساختهای گردشگری نقش مهمی در رونق این صنعت در این خطه دارد.
صادقی افزایش گردشگران و تورهای مسافرتی در فصل گلچینی و گلابگیری را یکی از ویژگیهای کلان باغشهر نیاسر کاشان قلمداد کرد و گفت: بیش از یک دهه است که همه ساله شاهد افزایش گردشگران داخلی و خارجی برای حضور در مراسم گلچینی و آئین گلابگیری در نیاسر کاشان هستیم.
به گفته وی طی این مدت آمار گردشگرانی که در چنین ایامی وارد نیاسر شدهاند از متوسط 500 هزار آغاز و به بیش از دو میلیون نفر افزایش یافته است.
شهردار نیاسر کاشان متذکر شد: بیش از 250 کارگاه گلابگیری و پنج واحد صنعتی و نیمه صنعتی در شهر نیاسر در امر گلابگیری و عرقیجات فعالیت دارند.
آئین گلچینی و گلابگیری در مناطق نیاسر، قمصر، برزک، جوشقان و کامو از توابع شهرستان کاشان از اواسط اردیبهشتماه آغاز شده و تا اواخر خردادماه در این مناطق ادامه دارد.
انتهای پیام/ی20/ف4004