اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در گفت‌وگو با فارس مطرح شد

در همدان کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان نداریم

خبرگزاری فارس: مسئول ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان با بیان اینکه همدان دچار فقر فرهنگی است، گفت: بزرگ‌ترین آرزوی ما راه‌اندازی کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان در مرکز شهر است‌.

در همدان کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان نداریم

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، فعالیت‌های فرهنگی در حوزه‌های مختلف از جمله ادبیات، شعر، موسیقی، داستان و غیره نقش بسزایی را در آموزش و تربیت اقشار مختلف جامعه از جمله کودکان و نوجوانان ایفا می‌کند که مراکز فرهنگی با استفاده از روش‌های غیر مستقیم پس از کشف استعدادها سیر تعالی انسان را با بهره‌گیری از ابزارهای فرهنگی و هنری تسهیل می‌کنند.

در همین راستا مسئول ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با ارائه پیشنهادات خود مبنی بر ارتقای کیفی و کمی فعالیت‌های هنری و ادبی به بیان مسائل و مشکلات پیش‌رو نیز پرداخت.

فارس: مهم‌ترین فعالیت‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چه شکل صورت می‌پذیرد؟

بهناز ضرابی‌زاده: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بهره‌گیری از مرکز آفرینش‌های ادبی اقدام به شناسایی و پرورش استعدادهای ادبی کودکان و نوجوانان کرده و به شیوه‌های مختلف مانند تشکیل کلاس‌های ادبی، کتاب‌خوانی، راه‌اندازی کارگاه‌های شعر و داستان به شکل تخصصی و نقد آثار به فعالیت‌های ادبی می‌پردازد.

مربیان کارگاه‌ها و کلاس‌های ادبی شاعران و نویسندگان برجسته استان هستند و منابع مورد استفاده نیز توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان تأمین می‌شود.

فارس: چگونگی ارتباط کانون با سایر نهادها را نیز بفرمایید؟

ضرابی‌زاده: مخاطبان ما کودک و نوجوان هستند و هرگاه احتیاج به ارتباط با سایر دستگاه‌ها از جمله ارشاد اسلامی و حوزه هنری باشد این اتفاق خواهد افتاد البته در سال‌های اخیر این مرکز با برخی ارگان‌ها از جمله بنیاد حفظ آثار و اداره استاندارد فعالیت مشترک داشته است.

فارس: چه مشکلاتی برای فعالیت‌های ادبی بیشتر و تأثیرگذارتر شما وجود دارد؟

ضرابی‌زاده: یکی از دغدغه‌های مرکز آفرینش ادبی کودکان و نوجوانان کمبود نیروی انسانی و به مراتب عدم پاسخگویی به انتظارات بخش زیادی از مخاطبان است به طوریکه روند پاسخگویی تنها به شکل مکاتبه‌ای و توسط یک کارشناس صورت می‌پذیرد.

عدم شناخت و آگاهی خانواده‌ها، مدیران و معلمان مدارس از فعالیت مرکز آفرینش‌های ادبی کودکان و نوجوانان از دیگر مشکلات پیش ‌رو است که باید همانند سایر هنرها از جمله نقاشی و خوشنویسی مورد توجه افراد قرار بگیرد.

زمانی که کودکان و نوجوانان در حوزه ادبی تربیت و پرورش می‌یابند چگونگی برخورد جامعه و انجمن‌های ادبی در سطح شهر باید در راستای بروز بیشتر خلاقیت‌های افراد باشد و حمایت‌ها نیز بیشتر شود.

فارس: سایر نهادها از جمله آموزش و پرورش نقش فرهنگی و تربیتی خود را چگونه ایفا می‌کنند؟

ضرابی‌زاده: متأسفانه یکی از مهم‌ترین معضلات قابل ملاحظه در جامعه به خصوص در فضای آموزش و پرورش بیگانه شدن کودکان و نوجوانان با مقوله کتاب‌خوانی است به طوریکه توجه بیش از اندازه معلمان، مدیران مدارس و خانواده‌ها به کتاب‌های درسی آنها را از اوقات فراغت دانش‌آموزان غافل کرده است.

عدم توجه کافی به اوقات فراغت و موضوع کتاب‌خوانی به خصوص در حوزه ادبیات موجب خشک شدن استعداد کودکان و نوجوانان می‌شود لذا سوق دادن افراد به مطالعه و کتاب‌خوانی از نیازهای ضروری افراد است.

فارس: درخواست شما از متولیان امور فرهنگی و دستگاه‌های خدمات‌رسان در این حوزه چیست؟

ضرابی‌زاده با ابراز تأسف از تبلیغات و توزیع نامناسب ناشران و کتاب‌های کودک و نوجوان در سطح شهر همدان گفت: ما در همدان با فقر فرهنگی مواجه هستیم به طوریکه کودکان و نوجوانان از بازیگران و فوتبالیست‌ها نسبت به اخبار و محتوای کتاب‌های چاپ شده در حوزه کودک و نوجوان شناخت بیشتری دارند.

در حال حاضر در شهر همدان مرکز تخصصی فروش کتب کودکان و نوجوانان وجود ندارد و به لحاظ فضاسازی در راستای جذب کودک و نوجوان به کتاب‌خوانی نیز کار شایسته و تأثیرگذاری صورت نگرفته است.

فارس: مهم‌ترین خواسته شما در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان چیست؟

ضرابی‌زاده: طی 20 سال فعالیتی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام داده‌ام بزرگ‌ترین آرزوی بنده احداث و راه‌اندازی کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان در مرکز شهر است.

علاوه بر کتاب‌فروشی برای بزرگسالان در حوزه کودک و نوجوان نیز باید این مهم با فضاسازی و همچنین بهره‌گیری از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی صورت پذیرد.

=================

گفت‌و‌گو از علیرضا بهرامی‌مجد

=================

انتهای پیام/آ10

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول