به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، به نقل از جهاد کشاورزی خراسانرضوی، محمدصبور بیلندی با اشاره به سطح زیر کشت نشایی سال گذشته، اظهار داشت: در سال زراعی گذشته 500 هکتار از اراضی استان زیر کشت نشایی بود که امسال به 850 هکتار رسیده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی گفت: 2 واحد به صورت عمده مشغول به تولید نشای محصولات جالیزی هستند که یک واحد مربوط به بخش خصوصی و یک واحد دیگر شرکت سهامی زراعی نیلآباد است.
وی افزود: عمده نشای تولیدی این 2 واحد را خربزه و گوجهفرنگی تشکیل میدهد.
مدیر امور زراعت سازمان گفت: توسط 2 واحد تولیدی نشا در استان امسال 16 میلیون و 400 هزار نشای خربزه و گوجهفرنگی تولید خواهد شد.
بیلندی گفت: با احتساب 3 هزار و 500 نشا برای هر هکتار خربزه و 36 هزار بوته برای هر هکتار گوجهفرنگی پیشبینی میشود با نشای تولیدی این دو واحد 400 هکتار خربزه و 140 هکتار گوجه فرنگی کاشته شود.
مدیر امور زراعت سازمان به انتقال نشا تولیدی به زمین اصلی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بخش قابل توجهی از نشای تولیدی آماده انتقال به زمین اصلی است و در مناطق شرقی استان شامل شهرستانهای تربتجام و تایباد انتقال نشا به زمین اصلی شده است.
وی افزود: به دلیل امکان ریسک سرما (دیررس بهاره) برخی از کشاورزان پس از کاشت اقدام به احداث تونل بر روی ردیفهای کاشت را کردهاند.
بیلندی اظهار داشت: یکنواخت و منظم بودن سطح مزرعه، رعایت فاصله بوتهها، صرفهجویی در تعداد دفعات وجین و آبیاری مزرعه، تولید محصول یکدست، خاصیت انبارداری بالا و برداشت زودهنگام به همراه قیمت مناسب از جمله مزیتهای کشت نشایی است.
وی افزود:برداشت زودهنگام سبب شده است محصولاتی که با این روش کشت میشوند از بازارپسندی خوبی برخوردار بوده و سود بیشتری نصیب کشاورزان شود.
انتهای پیام/س30/ط4000